• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nokia ide dalje s Microsoftom

Akcionari finske kompanije odobrili većinom glasova prodaju odjeljenja za mobilnu telefoniju i portfolio patenata i usluga Microsoftu

 Nokia ide dalje s Microsoftom Izvor: MONDO

Akcionari finske kompanije odobrili su 18. novembra većinom glasova prodaju odjeljenja za mobilnu telefoniju i portfolio patenata i usluga Microsoftu za 5.44 milijardi evra.
Odobravanje prodaje od strane 3.900 deoničara koji posjeduju 99,5 odsto akcija bilo je očekivano imajući u vidu da je cijena akcije Nokije više nego udvostručena pošto je u septembru najavljena njena prodaja.

Finski proizvođač telefona izgubio je veliki udio na svjetskom tržištu, pošto su ga Apple i Google nadmašili na polju pametnih telefona. Očekuje se da planirana prodaja Majkrosoftu bude kompletirana početkom 2014.

Nekada svjetski lider u proizvodnji mobilnih telefona, Nokia je prošle godine izgubila vodeću poziciju, kada ju je sa te pozicije izgurao južnokorejski Samsung. Iako je i dalje broj dva na cjelokupnom tržištu mobilnih telefona, ispred američkog giganta Appla, Nokia je skliznula na osmo mjesto na brzorastućem tržištu smartfona.

Nokia je prošle godine imala gubitak od 3.1 milijarde evra i od 590 miliona evra u periodu januar-septembar ove godine.

Ipak, novi telefoni Lumia 1520, 1320 i tablet 2520 ulivaju povjerenje analitičara, Microsofta i korisnika da je Nokia konačno spremna za ravnopravnu borbu na smartfon tržištu. Takođe, značajnu ulogu u podizanju popularnosti odigraće i popularne aplikacije, koje stižu na Windows Phone, a Vine je prvi među njima. Stižu uskoro i Instagram i Flipboard.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS