• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Yahoo: Ne brinite, čuvamo vaše podatke

Generalna direktorka američke Yahoo kompanije, Marisa Majer, izjavila je da korisnici usluga Yahooa ne bi trebalo da brinu za bezbjednost podataka!

 Yahoo: Ne brinite, čuvamo vaše podatke Izvor: MONDO

Direktorka Yahoo kompanije napomenula je da će osim na Yahoovom vebmejlu, dodatno kriptovanje, odnosno zaštitu i očuvanje tajnosti korisničkih podataka, omogućiti i na ostalim platformama koje kompanija pruža korisnicima.

Tako bi do kraja prvog tromjesečja sljedeće godine, sve usluge ove kompanije mogle već da koriste enkripciju za zaštitu podataka.

Prema toj najavi, Yahoo će najprije početi s enkripcijom podataka koji se razmjenjuju unutar same kompanije, a nakon toga korisnicima će biti ponuđen izbor, da li žele da primijene enkripciju i na podatke koje oni sami razmjenjuju s kompanijom.

Najnovije mjere Yahooa dio su borbe protiv upada raznih vladinih špijunskih agencija, za koje Marisa Majer tvrdi da nikada nisu dobile dozvolu za pristup podacima smještenim na serverima ove kompanije. Posljednji na listi "upada" našao se Google, za koji se nedavno otkrilo da mu je "neko" upao u sistem i pokrao baze podataka.

(MONDO/Tanjug, Foto: Guliver/Getty Images/Justin Sullivan)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS