• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Football Manager: Srbija 9. "piratska" sila!

Prema zvaničnoj "piratskoj" FM2013 listi Srbija je na 9. mjestu po broju piratskih kopija.

 Football Manager: Srbija 9. "piratska" sila! Izvor: MONDO

Ali je prema broju piratskih kopija po glavi stanovnika Srbija u samom vrhu!

Producent Football Manager serijala, Majls Džejkobsen, tokom svog izlaganja na London Games konferenciji rekao je kako su zahvaljujući "cracku" za Football Manager 2013 dobili precizne informacije koliko se ovaj naslov piratizovao.

Prema objavi iz SEGA kompanije, piratska verzija igre pojavila se u maju 2013. godine, a Džejkobsen kaže kako je "crack" zbog nenamjernog propusta autora slao razvojnom timu igre IP adresu pirata, što je Sports Interactivu omogućilo da sazna ne samo koliko puta je igra nelegalno preuzeta, već i odakle dolaze pirati.

Po tim podacima, Football Manager je piratskim i drugm ilegalnim kanalima preuzet čak 10.1 milion puta od čega na Kinu otpada čak 3.2 miliona!

Na drugom mjestu jeste Turska sa oko milion primjeraka, a nakon toga pomalo iznenađujuće slijede zemlje Evropske Unije, Portugalija i Italija, kao i vrlo bogata Južna Koreja.

Varate se ako mislite da se za našu zemlju nije našlo mjesta u Top 10 - Srbija zuzima poziciju broj devet, dok je Hrvatska 10, sa oko 20.000 piratskih kopija manje. Posmatrajući broj piratskih kopija po glavi stanovnika, Hrvatska i Srbija su na samom vrhu! Srbija je na prvom mjestu kada je riječ i o prodaji legalne verzije igre nakon pojave "cracka".

Prema informacijama iz SEGE i Sports Interactiva, oko 1.74 odsto korisnika kupilo bi igru da se nije pojavio "crack", a taj procenat kompaniji bi donio prihod između tri i četiri miliona dolara.

(MONDO, Foto: Football Manager Press Images)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS