• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Apple opet pobijedio Samsung

Nova kazna u istorijskom i višegodišnjem suđenju dvije kompanije opet je dodata na račun korejskog džina, nakon što ga je Apple opet tužio.

 Apple opet pobijedio Samsung  Izvor: MONDO

Da podsjetimo. Tokom 2012. Apple je dobio Samsung prvi put na sudu i korejska kompanija trebalo je da plati 1.05 milijardi dolara odštete zbog kopiranja i zloupotrebe patenata. Nakon žalbe Samsunga cifra je smanjena na oko 599 miliona, ali je kompanija Apple potom povela novi sudski proces protiv Samsunga.

Tokom tog procesa predmet rasprave bili su ponovo patenti, a koje je prema Applu kompanija Samsung koristilia ili otuđila bez nadoknade i dozvole. Američki gigant tražio je odštetu od 380 miliona dolara, dok je Samsung smatrao da treba da plati oko 50. Sud je ponovo stao na stranu Apple kompanije i Samsungu naložio da plati oko 290.5 miliona dolara odštete.

The Verge portal prenosi da je Apple presudu pozdravio i rekao da je ovo sada mnogo više od suđenja o patentnim pravima i novcu, jer su u pitanju inovacije i nove tehnologije, koje korisnici Apple uređaja prepoznaju i zato i cijene njihove proizvode.

Samsung je, s druge strane, razočaran odlukom američkog suda, jer je ona donijeta na osnovu patenata i drugih elemenata, koje regulatorna tijela za patente u Americi smatraju nevažećim. Kompanija je najavila žalbeni postupak.

(MONDO, Foto: Appy Geek)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS