• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Lara Kroft u finansijskim problemima?

Internetom se pronijela vijest da novi Tomb Raider nastavak ima problema sa finansiranjem, ali prema Crystal Dynamicsu sve ide po planu.

 Lara Kroft u finansijskim problemima? Izvor: MONDO

Umjetnički direktor razvojnog tima Crystal Dynamics, Brajan Horton, rekao je da za sada nova Lara napreduje po planu, ali nije želio da priča o finansijama sljedeće Tomb Raider avanture.

Predstavnik Crystal Dynamicsa na Bredfordskom festivalu animacije za novi Tomb Raidera je rekao sljedeće: "Već smo najavili nastavak i zaista mi je drago što je najzad dozvoljeno da se o tome priča! Novi Tomb Raider označiće naredno poglavlje u razvoju zanosne protagonistkinje Lare Kroft. Njen život se u potpunosti mijenja i stvari više ne mogu i nikada neće biti kao ranije".

Prethodni Tomb Raider je "razbio" i kod igrača i kod kritike i imao je najbolju prodaju u serijalu u posljednjih desetak godina. To izgleda nije bilo dovoljno, pa je kompanija koja stoji iza igre Square Enix u problemu sa finansiranjem igre, ali Horton o tome nije želio da priča. Umjetnički direktor Crystal Dynamicsa samo je kratko nagovijestio da će budžet nove Lare biti isti kao onaj u prethodnoj igri.

Ako je zaista tako, onda očekujemo ništa manje od sjajnog nastavka!

Prema nekim informacijama novi Tomb Raider nosiće ime Reflection, a igra bi čak mogla da bude ukratko najavljena u decembru, vjerovatno na dodjeli VGX nagrada.

(MONDO, foto: Tomb Raider)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS