• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Googlu i Microsoftu naređeno da uklone pirate

Sudski postupak iz 2011. godine u Francuskoj, koji je započet protiv 16 piratskih sajtova, dobio je novi tok naredbom da se blokiraju sporni sajtovi.

 Googlu i Microsoftu naređeno da uklone pirate Izvor: MONDO

TorrentFreak sajt piše da je nekoliko kompanija, među kojima su Sony i Paramount, sudskim putem izdejstvovalo nalog kojim se od Microsoft, Google i Yahoo kompanija zahtjeva da 16 sajtova, za koje je dokazano da imaju veze se piratskim sadržajem ukine iz rezultata pretrage.

Uz tri velike kompanije i francuski internet provajderi, među kojima su Orange, Free, Bouygues Telecom, SFR, Numericable i Darty Telecom, dobili su isti nalog, s napomenom da je spornih 16 sajtova potrebno blokirati "na bilo koji mogući način".

Sve nabrojane kompanije imaju dvije nedelje, počevši od 29. novembra, da uklone sporne sajtove, inače će biti odgovorne za nesprovođenje sudske odluke.

Slična situacija zadesila je Google kompaniju sredinom novembra i u Velikoj Britaniji, kada je najavljen novi proces protiv internet pirata. Google je tokom ove godine već uklonio veliki broj piratskih sajtova, a svakog sata ih iz pretraživača skloni i po 33.000!

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS