• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

iPhone na punjaču usmrtio muškarca?

Jedan Filipinac pronađen je mrtav, nakon što ga je ubio strujni udar, zbog greške na punjaču njegovog iPhona 4S.

 iPhone na punjaču usmrtio muškarca? Izvor: MONDO

Iako je policijska istraga još uvijek u toku prvi rezultati pokazuju da je loš punjač izazvao strujni udar, koji je usmrtio korisnika iPhona 4S u trenutku kada se on javio na telefon.

Prema Daily News Thailand portalu, korisnik je u trenutku nesreće telefon punio "drugačijim" punjačem, koji nije dio standardne Apple opreme, i prema rezultatima istrage ne zadovoljava Apple sigurnosne standarde.

Nažalost, ovo nije prvi slučaj smrti zbog punjenja iPhona, ali se svi dovode u vezu sa lošom dodatnom opremom, koju kompanija nije odobrila. Sredinom jula ove godine, Ma Ailun umrla je, takođe od strujnog udara kada se javila na iPhone priključen na punjač. Apple je nakon ovog i još nekoliko slučajeva u vezi sa nesrećema tokom punjenja iPhona pokrenuo istragu, koja još uvijek nije završena u potpunosti. Ipak, Apple je izjavio saučešće porodicama poginulih i pokrenuo postupak besplatne ili jeftine zamjene loših i nesertifikovanih punjača originalnim u gotovo svim zemljama u kojima posluje. Nažalost, uslijedio je još jedan sličan slučaj, koji se desio u Kini, kada je djevojku ubio opet strujni udar, ali zbog lošeg punjača za iPhone 5.

Kinez Vu Jiantong završio u komi nakon što ga je udarila struja dok je punio svoj iPhone 4, a stradao je manje od nedjelju dana nakon stjuardese koja je umrla usljed strujnog udara jer se na svoj telefon javila dok se punio.

Obratite pažnju ukoliko koristite iPhone i punite telefon samo originalnim punjačem!

(MONDO, foto: Apple Press Images.)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS