• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nokia i zvanično Microsoftova!

Evropska komisija stavila je tačku na prodaju nekada najvećeg proizvođača telefona američkoj kompaniji Microsoft.

 Nokia i zvanično Microsoftova! Izvor: MONDO

Ta Komisija odobrila je plan Microsofta da preuzme odjeljenje mobilnih telefona finske kompanije Nokia, samo dan pošto je to učinilo i američko regulatorno tijelo. Od 4. decembra Nokia u obliku u kojem je svi poznajemo prestaje da postoji i pripaja se kompaniji Microsoft.

"Najavljeno preuzimanje ne izaziva zabrinutost u pogledu konkurencije, jer postoje samo mala preklapanja između aktivnosti dviju kompanija, i pošto su male šanse da veze između Microsoftovih operativnih sistema za mobilne telefone i Nokijinih pametnih mobilnih uređaja, uzrokuju izbacivanje konkurentskih kompanija sa tržišta", navodi se u zvaničnom saopštenju Evropske komisije, a prenosi Frans pres.

Microsoft se u septembru dogovorio s Nokijom o kupovini njenog glavnog dijela za 5.44 milijarde eura.

Akcionari finske firme odobrili su prodaju odjeljenja mobilnih telefona dvije nedjelje prije ngo što su to učinila regulatorna tijela Amerike i EU. Završetak transakcije kojom će Microsoft dobiti i licencu za korišćenje patenata Nokije, očekuje se u prvom tromjesečju naredne godine.

Nokia je tokom 90-ih prošlog i tokom prvih 10 godina ovog vijeka bila najveći proizvođač mobilnih telefona na svijetu, a s prvog mjesta potisnuo ju je južnokorejski konkurent Samsung Electronics.

Microsoft je najveći proizvođač softvera na svijetu, a njegov operativni sistem Windows koristi većina personalnih računara. U poslednje vrijeme, međutim, Microsoft zaostaje za konkurentima u smartfon segmentu, kao što su Apple ili Google, ali bi modeli, poput Lumia 520 i Lumia 525 mogli da naprave određene promjene na tržištu.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS