• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

San o Nokiji sa Androidom živi i dalje?

Portal The Verge navodi da Nokia i dalje razvija povoljni Android uređaj, koji će po OS-u biti sličniji Amazonovom Kindlu, nego Googlovim smartonima.

 San o Nokiji sa Androidom živi i dalje? Izvor: MONDO

Prema izvorima do kojih je portal došao Nokia je i pored dogovora sa Microsoftom o kupovini smartfon divizije nastavila da razvija Android uređaj, koji će pripadati Asha liniji.

Da li će ovaj telefon ikada ugledati svjetlost dana niko ne zna, ali The Verge i @Evleaks donose čak i sliku tog smartfona. Izgleda kao pripadnik Asha serije, ali ima i elemente današnje Lumia serije.

Telefon nosi kodni naziv Normandy i radi pod Androidom, koji je Nokia u potpunosti preradila za svoje potrebe, kao što je to slučaj sa Amazon uređajima. Iako je u osnovi platforme Android njen izgled je drugačiji, a spominju se i aplikacije poput Skypea i WhatsAppa.

Ranije smo objavili da je, prema Weibo kineskom izvoru, Nokia već završila Android Lumiju, a kodni naziv projekta je "Mountain View". Lumija, o kojoj nema puno informacija, radi sa Qualcomm Snapdragon 200 8225Q čipsetom i namijenjena je nižem tržišnom segmentu. Za potrebe testiranja već je u Foxconnovim postrojenjima proizvedeno 10.000 komada "Mountain Viewa" i sada se čeka konačna odluka kompanije šta će sa projektom i uređajima biti. Da li je to ovaj uređaj?

Istina je negdje tamo, kakva god da je...

(Marko Čavić/MONDO, Foto: @Evleaks Twitter)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS