• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

iPhone 5S "razbija" u Kini

Odličan početak prodaje novog iPhona 5S, i pored skromnih prognoza, obezbijedio je tom modelu poziciju broj jedan u smartfon trci.

 iPhone 5S "razbija" u Kini Izvor: MONDO

Kinezi obožavaju novi iPhone 5, koji je u oktobru bio najprodavaniji smartfon, zbog čega je Apple kompaniji sa tri odsto u septembru donio udio na tržištu od preko 12 odsto! iPhone 5S sada čini 10 odsto svih iPhone uređaja u funkciji, dok iPhone 5C čini oko 3.5 odsto.

Kompanija CounterPoint Research koja je obavila istraživanje tržišta navodi da će iPhone 5S lako ostati najprodavaniji smartfon u Kini, jer se u toj zemlji otpočinje (po prvi put) prodaja iPhona preko mobilnog provajdera China Mobile, koji ima preko 750 miliona pretplatnika. Druga bitna činjenica je to što se u Kini za dvije nedjelje očekuje puštanje u rad prve 4G mreže, koje iPhone 5S podržava, piše Gardijan.

Kinesko smartfon tržište bilježeći najveći rast u svijetu, koji na godišnjem nivou iznosi oko 52 odsto, što je za 12 odsto veće od svjetskog prosjeka. Najpopularniji brend još uvijek je Samsung. Ipak, korejski proizvođač je do pojave modela Note 3 nekoliko mjeseci bilježio pad, pa je tako sa preko 20 odsto udjela pao na oko 18. Dramatičan pad popularnosti zaustavio je Note 3, koji je za samo mjesec dana udio samsunga na tržištu povećao sa oko 15 na 18 odsto. Drugi po popularnosti je Lenovo, a treći Apple.

Najprodavaniji smartfoni u oktobru u Kini bili su:
- iPhone 5S
- iPhone 5
- Samsung Galaxy S4
- iPhone 5C i
- Samsung Galaxy Note 3.

Analitičke kompanije predviđaju da će iPhone 5S biti hit praznične sezone i da će posljednji kvartal 2013. biti u znaku Apple mobilnih telefona, koji će biti najprodavaniji na gotovo svim tržištima.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS