• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Android koji može da se suprotstavi iPhonu

Iako smo od septembra, kada su predstavljeni iPhoni 5S i 5C upoznali i mnoge druge vodeće Android uređaje, samo jedan može da ih "prati".

 Android koji može da se suprotstavi iPhonu Izvor: MONDO

Posljednji kvartal 2014. godine defnitivno će proći u znaku američkog iPhona. To pokazuju izvještaji o prodaji za oktobar i novembar, kojima iPhone 5S apsolutno dominira, a to najavljuju i analitičari. Četvrto tromjesječje će, prema najoptimističnijim prognozama, čak biti rekordan Apple period, tokom kojeg će proizvođač ostvariti najveći uspjeh po pitanju tržišnog udjela i prodaje iPhona do sada u cijelom svijetu.

Između iPhona 5S, koji je broj jedan u Americi, Kini i Evropi što se prodaje tiče, i iPhona 5C, koji je treći, uspio je da se ugura samo Galaxy S4 iz Samsunga. Kako je model Galaxy S4 izgubio početni eksplozivni nalet u prodaji, očekuje se da će taj model biti još manje popularan od iPhona 5S i 5C tokom praznične sezone, posebno što je 12. decembra počela i zvanična prodaja tih Apple smartfona u Kini. U toj zemlji prvi put se iPhoni mogu kupiti preko mobilne mreže China Mobile, koja ima preko 750 miliona korisnika, a interesovanje za njima je ogromno. Tokom oktobra iPhone je Apple kompaniji povećao udio na smarton tržištu sa tri na preko 12 odsto, dok je Samsung narastao sa oko 15 na nešto ispod 20 odsto. U toj zemlji prva dva mjesta po prodaji trenutno drže iPhone 5S i iPhone 5, S4 je 3, a iPhone 5C 4.

Portal BGR navodi da koliko god to Googlu mučno bilo da prizna, jedino je Samsung u stanju da napravi zaista "poželjan" Android pametni telefon. HTC One, Sony Z1, LG G2, Moto X i G, Huawei P6, ZTE i drugi proizvođači jednostavno ne uspijevaju da se nametnu tako dobro kao što to može korejski proizvođač.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS