• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

World Cyber Games - beogradske kvalifikacije

WCG je pre svega mesto susreta, razmene iskustava i ideja mladih, ali i mesto predstavljanja novih kompjuterskih tehnologija.

 World Cyber Games - beogradske kvalifikacije Izvor: MONDO

Ovog vikenda, u Hali 2 beogradskog Sajma, održavaju se kvalifikacije za svetsko prvenstvo u igricama (World Cyber Games). Takmičenje će odrediti najbolje timove koji će reprezentaciju Srbije predstavljati na svetskom WCG finalu koje se održava u Kelnu, od 5. do 9. novembra ove godine.

Prvog dana WCG manifestacije u toku su kvalifikacije za takmičare koji dolaze iz Beograda.

Učesnici kvalifikacija takmiče se u 5 igara: FIFA 08, Need for Speed, Counter Strike 1.6, Command and Conquer i Warcraft III. Pobednici će se u nedelju boriti sa takmičarima iz unutrašnjosti za odlazak na svetsko WCG finale.

Ipak, pored takmičarskog dela, WCG se uvek odlikovao i kvalitetnim pratećim sadržajem pa je tako održano nekoliko zanimljivih interaktivnih događaja za sve uzraste.

Svi posetioci mogaju da se oprobaju u igricama na Wii konzolama koje su postavljene na nekoliko pultova u Hali 2, a jedna od najzanimljivijih je simulacija Wii tenisa.

Onima koji vode računa o svojoj fizičkoj kondiciji, svakako će biti zanimljiv WCG fitnes kutak, gde instruktorke testiratiraju posetioce na Nitendo Wii Fit konzoli procenjujući koliko je zapravo njihovo telo staro.

Zanimljiv performans organizovao je Fakultet Organizacionih Nauka, na temu "Elektronski otpad". Studenti i profesori fakulteta ć svim posetiocima World Cyber Games-a ukazivaće na probleme koje nosi savremeno doba i nepažljivo baratanje novim tehnologijama, kroz dinamičnu, kreativnu radionicu. Posetioci mogu da doneseu svoj Elektronski otpad i izlože ga u označenom prostoru, odakle će se kompletna neupotrebljiva starudija prebaciti u Fabriku za reciklažu.

U duhu čitave manifestacije, na ovom paviljonu biće održano vrlo zanimljivo takmičenje za zainteresovane posetioce brzih prstiju i dobre memorije. Naime, u pitanju je takmičenje u sklapanju stare rasklopljene tastature.

Još nekoliko zanimljivih događaja biće održano narednog dana ali o tome u nedelju.

Svi zaljubljenici u igre mogu da se prošetaju do beogradskog sajme jer je ulaz na WCG manifestaciju slobodan tokom oba dana. Pored praćenja takmičenja posetioci mogu dobro i da se zabave.

(Bratislav Jovanović, www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS