• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Prvi balkanski susret bijelih hakera

WarGame je online takmičenje gdje hakeri, programeri i entuzijasti imaju za cilj da pronađu što više propusta i ranjivosti na sajtu.

 Prvi balkanski susret bijelih hakera Izvor: MONDO

Ovakva hakerska simulacija je odličan trening za sve početnike u svijetu IT sigurnosti, ali i profesionalce kojima je hakovanje zapravo umjetnost, jer treba pronaći bezbjednosne propuste određene aplikacije ili sajta bez kršenja zakona na tom putu.

Ovo je prvi put da se organizuje događaj ovakvog karaktera na Balkanu. Nedavno pokrenuta online zajednica koja se okuplja na forumu balcan-underground.net u periodu od 23.12.2013 do 30.12.2013 godine, organizovaće prvi "whitehat" WarGame.

Cilj takmičenja je, prije svega, zabavnog karaktera ali i prava prilika da se podigne svijest o sigurnosnim propustima i koliko se zapravo malo vodi računa o bezbjednošću web aplikacija. Važnost i značaj ovakvog događaja prepoznale su i kompanije, pa takmičari mogu očekivati vrijedne nagrade.

Takmičenje počinje u nedjelju 22.12.2013 u 23:59 i traje do 29.12.2013 u 23:59. Mogu učestvovati svi zainteresovani entuzijasti i profesionalci. Učešće je besplatno.

Način prijave, pravila, nagrade, pokrovitelje događaja kao i više informacija o samom takmičenju možete pronaći na sljedećem linku.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS