• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

WCG Srbija - Neka igre počnu

Određeni su takmičari koji će braniti boje Srbije na predstojećoj sajber olimpijadi (World Cyber Games) u Kelnu, početkom novembra.

 WCG Srbija - Neka igre počnu Izvor: MONDO

Jedna ekipna i 4 pojedinčne discipline okupile su ono najbolje što u ovom trenutki maša zemlja može da ponudi kada su u pitanju igre Counter Strike 1.6, Warcraft III, Need For Speed, Command And Conquer i FIFA 08.

Odlična organizacija ovogodišnjih WCG kvalifikacija omogućena je prvenstveno promenom koncepta za ovu godinu pod nazivom WCG Adria, koji će za početak objediniti Srbiju, Sloveniju, Hrvatsku i Crnu Goru. Cilj ovog koncepta jeste da se od sledeće godine uvede WCG Adria Liga, koja će okupljati najbolje igrače ovih zemalja na turniru izmedju evropskog prvenstva, marta meseca i svetskog prvenstva koji se organizuje u poslednjem kvartalu godine, promovišući elektronski sport u čitavom regionu.

Veliki udeo u stvaranju odlične atmosfere ali i obezbeđivanju kvalitetnih mašina za igranje, kao i dodatne opreme imale su velike svetske kompanije Samsung, Cooler Master, Kingston, Logitech i AMD.turniru.

Pored takmičarskog dela organizovano je i mnogo dodatnog zabavnog sadržaja za posetioce svih uzrasta.

Svi oni koji nisu uspeli da se uključe u zvanično takmičenje mogli su da se prijave na DOTA turnir i učestvuju u nezvaničnom Za sve ljubitelje "najvažnije sporedne stvari na svetu", sjajna stvar je bila mogućnost da se oprobaju u šutiranju na gol kako bi proverili svoju preciznost, a ukoliko im to nije podlazilo za rukom mogli se da se relaksiraaju i opuste uz partiju stonog fudbala. Najhrabriji klinci su imali prilike da izazovu poznatog fubalera Sašu Ćurčića u FIFA 08 video igri.

Na mnogobrojnim pultovima koji su postavljeni u Hali 2 beogradskog Sajma, posetioci su mogli da se oprobaju u raznim Nintendo Wii igrama, kao što su Wii tenis ili Nintendo DS. Oni koji su u dobroj kondiciji mogli su to da provere na Wii Fit simulaciji a ako se ispostavi da su u dobroj kondiciji i vide sebe kao pilota, mogli su da se oprobaju i u simulaciji letenja.

Nisu izostali ni sadržaji za mlađe ljubitelje igrica. Obzirom da je učešće u samom WCG takmičenju ograničeno za "mlađe igrače", organizator je u saradnji sa kompanijom Soko Štark i Happy televizijom, održao Prima-Happy turnir za najmlađe u popularnoj video igri Bouble-Trouble. Kako je igra namenjena i dečacima i devojčicama, na turniru su učestvovala sva deca od 6 do 11 godina.

Svaki odlično organizovan događaj prati i dobra posećenost, a takav slučaj je bio i sa ovogodišnjom WCG manifestacijom. U nedostatku zvaničnih informacija i podataka možemo izneti samo lične impresije. Gotovo svi računari i konzole na kojima je moglo da se igra van zvanične konkurencije u svakom trenutku bili su zauzeti. Iako je događaj trajao čitavih 12 sati, u svakom trenutku je bila gužva (čak i kada su bile pauze u takmičenju).

Na kraju, sve pohvale za organizatore WCG Adria i sponzore, a našim predstavnicima puno sreće na finalu World Cyber Games takmičenja u Kelnu od 5. do 9. novembra 2008. godine.

(Bratislav Jovanović, www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS