• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kako da ti uspije fotka vatrometa

Znamo da ćeš i ti slikati vatromet u svom kraju telefonom ili fotoaparatom i okačiti fotku na društvene mreže. Evo kako da to budu baš dobre slike!

 Kako da ti uspije fotka vatrometa Izvor: MONDO

Ako tokom dočeka na trgu poželite da kameru svog telefona, ma kakvog kvaliteta ona bila, uperite prema nebu, da biste slikali vatromet, evo nekoliko savjeta kako da slike ispadnu dobro.  Fotografi MONDO portala otkrili su nam par "caka" koje će vam pomoći da na Instagramu, Twitteru ili Fejsu vaše slike budu primjećene u gomili istih.

Koristite blic što manje
Blic osvjetljava samo prve objekte na koje naiđe, a pozadina uglavnom ostaje potpuno crna, tako da ga slobodno isključite.

ISO (osjetljivost kamere na svjetlo-tamu)
Tokom dana optimalna osjetljivost trebalo bi da bude oko 400 asa. Noću ISO postavite da bude između 1250i 1600 asa, ali očekujte da će vam u tom slučaju fotografije biti zrnaste, odnosno sa više šuma.

Ključ je - mirna ruka!
Tokom noćnog fotografisanja morate biti što mirniji ili ako imate mogućnost postavite fotoaparat ili telefon na neki oslonac, time izbjegavate da vam fotografije budu mutne (izmrdane).



Izbjegavajte foto-filtere
Savjet naših fotografa jeste da ne fotografišete u određenim filterima poput sepije, već da to kasnije radite pomoću softvera (Instagram, Twitter, Photoshop i slični).

Nemojte koristiti noćni mod
Telefoni ga obično imaju, ali on usporava kadriranje i zbog pomjeranja telefona (ruke) fotke često budu mutne.

Koristite odbrojavanje
Ako ste kod kuće/u stanu i imate terasu, podesite prvo sve parametre fotke kako smo objasnili i na kraju postavite tajmer. Telefon stavite na čvrstu podlogu i sačekajte da okine. Nema drmanja kadra i fotka će biti bistra.

Iskoristite praznični period i svoje slike na Instagram, Twitter i Facebook okačite besplatno! Uživajte u slikanju i pošaljite nam svoje uspješne radove ;)

(MONDO, Foto: MONDO portal/Goran Sivački.)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS