• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Edison računar veličine memorijske kartice

Intel Edison je novi računar zasnovan na Quark tehnologiji, veličine SD kartice.

 Edison računar veličine memorijske kartice Izvor: MONDO

Tokom sajma CES 2014 u Las Vegasu, kompanija Intel najavila je nekoliko proizvoda i inicijativa sa ciljem unaprjeđivanja nosivih uređaja.

Intel Edison je zasnovan na 22 nanometarskoj Intel Quark tehnologiji namijenjenoj ultra-malim "Internet of Things" uređajima i nosivom računarstvu. Proizvod je zasnovan na Intel procesoru i mikrokontrolnom jezgru. Mikrokontroler pomaže upravljanje I/O funkcijama, dok x86 procesorsko jezgro obezbjeđuje podršku za Linux i omogućava operativnim sistemima da pokreću aplikacije. Uređaj obezbjeđuje Wi-Fi i Bluetooth LE konekciju, a ima i LPDDR2 i NAND flash skladište, kao i veliki broj fleksibilnih I/O mogućnosti.

Intel Edison donosi unapređenja Intel tehnologije sa podrškom za Linux i softverske alate za zajednicu otvorenog koda. Proizvod će biti kompatibilan sa dizajnerskim alatima koje koristi zajednica kao što je Arduino integrisano razvojno okruženje.



Rest Devices, proizvođači inovativne Mimo Baby proizvodne linije, pokazali su kako kompanija koristi Intel Edison da smanji proizvodne troškove, a uveća funkcionalnost.

Koristeći Intel Edison, kompanija Rest Devices je smjestila svu kompjutersku inteligenciju u benkicu za bebe i time eliminisala potrebu za eksternim prijemnikom. Kompanija je takođe smanjila veličinu grejača bočice za više od 50 odsto.

(MONDO, Foto: Promo)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS