• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PC gejming grafika na mobilnim uređajima

Kepler GPU arhitektura iz GeForce GTX 780 Ti pretvara se u moćno grafičko kućište za mobilne uređaje, dostupno u verzijama od 32 i 64 bita.

 PC gejming grafika na mobilnim uređajima Izvor: MONDO

NVIDIA je predstavila Tegra K1 mobilni procesor, super čip sa 192 jezgra koji posjeduje istu NVIDIA Kepler arhitekturu koja pokreće i najbrži GPU na planeti, NVIDIA GeForce GTX 780 Ti. Po prvi put PC gejming najnovije generacije sada će bi dostupan i na mobilnim platformama.

Tegra K1 procesor postavlja nove standarde u pogledu mobilnosti podržavajući najnovije tehnologije u PC gejmingu i omogućavajući pokretanje sofisticiranih gejming endžina poput Unreal Engine 4 iz Epic Gamesa. On obezbjeđuje napredne mogućnosti proračuna za ubrzanje razvoja aplikacije za računarski vid i prepoznavanje govora. Pored toga, njegova efikasnost obezbjeđuje više performanse nego bilo koji drugi mobilni GPU na istom energetskom nivou.

Tegra K1 se nudi u dve pin-to-pin kompatibilne verzije. Prva verzija koristi 32-bitni quad-core i 4-Plus-1 ARM Cortex A15 CPU. Druga verzija koristi tradicionalni 64-bitni dual Super Core CPU dizajniran od strane kompanije NVIDIA. Ovaj CPU (pod kodnim imenom "Denver") pruža veoma visoke single-thread i multi-thread performanse. Zasnovan je na ARMv8 arhitekturi, koja donosi energetski efikasno nasljeđe ARM tehnologije procesora na 64-bitno računarstvo.

Obe verzije Tegra K1 procesora pružaju odličnu grafiku i sjajne mogućnosti vizuelnog računarstva, pokrenute od strane 192-jezgarnog NVIDIA Kepler GPU-a. Očekuje se da će verzija od 32 bita u uređajima biti dostupna u prvoj polovini 2014. godine, dok će 64-bitna verzija biti dostupna u drugoj polovini godine.


Tegra K1 osigurava potpunu podršku za najnovije PC igračke tehnologije, uključujući DirectX 11, OpenGL 4.4 i rad u mozaiku. Ove karakteristike će omogućiti programerima PC igara i igara za konzole da svoje odlične, vizuelno bogate naslove najzad donesu na mobilne uređaje.

Takve karakteristike omogućavaju Tegra K1 procesoru da pokrene najnapredniji gejming endžin na svijetu, Unreal Engine 4. Unreal Engine je najuspješniji komercijalni licencirani igrački endžin koji napaja stotine igara na PC računarima i konzolama najnovije generacije.

Tegra K1 je i prvi mobilni procesor koji dostavlja iste grafičke karakteristike kao i sljedeća generacija konzola (Xbox One, PlayStation 4) i brže performanse od aktuelne genaracija konzola (Xbox 360, PlayStation 3), a sve to staje na dlan vaše ruke.

Ovo je i prvi mobilni procesor koji podržava NVIDIA CUDA – najrasprostranjeniju paralelnu računarsku platform na svijetu. Programeri su preuzimali CUDA platformu više od dva miliona puta kako bi kreirali GPU ubrzane aplikacije najnovije generacije za računarski vid, napredno snimanje, prepoznavanje govora, video montažu i još mnogo toga.

Pored svojih grafičkih i računarskih mogućnosti, Tegra K1 donosi nevjerovatnu efikasnost. Kepler GPU u srcu Tegra K1 procesora je 1.5 puta efikasniji od drugih mobilnih GPU-ova. To dovodi do bržih performansi pri istoj količini energije i boljeg iskustva igranja, kao i efikasnijeg korišćenja GPU ubrzanih aplikacija.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS