• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Na webu je najopasniji Bred Pit

Skoro svaki peti obožavalac Breda Pita koji sa Interneta preuzima njegove slike izlaže se riziku od prevare.

 Na webu je najopasniji Bred Pit  Izvor: MONDO

Skoro svaki peti obožavalac Breda Pita koji sa Interneta preuzima njegove slike izlaže se riziku od prevare, saopštila je kompanija McAfee, koja se bavi procenama bezbednosnih rizika i zaštitom sistema i mreža računara širom sveta.

"Sajberkriminalci koriste različite metode da zaraze kompjutere, a zloupotreba velikog interesovanja Amerikanaca za tračeve o poznatima je jedan od najjednostavnijih ali i najefektnijih načina", kazao je Džef Grin iz kompanije McAfee.

Korisnici krstare Internetom u potrazi za tračevima, screensaverima i melodijama za mobilne telefone mogu biti preusmereni na sajtove, koji deluju pouzdano, ali na kojima kompjuteri više nisu bezbedni.

Prema podacima kojima raspolaže McAfee, za korisnike je najopasnije preuzimanje slika Breda Pita ili pozadina za ekran i screensavera sa njegovim likom, jer tom prilikom imaju 18 odsto šansi da uz slike dobiju i virus, spyware - program koji krade podatke i preuzima kontrolu nad nekim procesima u računaru, adware - aplikaciju za reklame, da budu žrtve pokušaja phishinga - krađe podataka, ili da počnu da dobijaju neželjenu poštu.

"Opasne" su i slike i drugi sadržaji posvećeni pevaču Džastinu Timberlejku, a među ženskim zvezdama na listi najopasnijih su pevačica Bijonse i američka TV glumica Hajdi Montag.

Na "crnoj" listi kompanije McAfee našle su se i Maraja Keri, Rijana, Anđelina Džoli, Džesika Alba, Kameron Dijaz i Džordž Kluni.

Riziku se izlažu i korisnici Interneta koji traže materijale o Dejvidu Bekamu, Kejti Holms, Lindzi Loan i Ketrin Hajgl.

Virusi, crvi i spyware programi mogu da se iskoriste u marketinške svrhe, za prikazivanje reklama i prikupljanje podataka o sajtovima koje posećuje korisnik, ali i za krađu šifri za pristup finansijskim podacima korisnika.

(Beta/www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS