• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vista već zastarila, uskoro Windows 7

Microsoft je najavio da će naredna verzija operativnog sistema Windows biti brža od Viste.

 Vista već zastarila, uskoro Windows 7 	  Izvor: MONDO

Microsoft je najavio da će naredna verzija operativnog sistema Windows biti brža od Viste i da će Windows 7 omogućiti bolje povezivanje sa fotoaparatima i prevazići druge nedostatke Viste.

Kako je prenio Blumberg, računari Mac kompanije Apple privlače korisnike, pa Microsoft mora da ukloni propuste u Visti i popravi reputaciju da bi ojačao cijenu akcija, čija je vrijednost ove godine opala za 35 odsto.

"Oni znaju koliko je to bitno. Znaju da moraju to dobro da urade", rekao je analitičar Njujorške kompanije UBS Hiter Belini, koji preporučuje kupovinu Microsoftovih akcija.

"Vista" se na tržištu pojavila 2007. godine, sa dvije godine zakašnjenja, korisnici su se žalili da sporo radi, da sistem "pada", a mnogi programi nisu mogli da rade u Visti, čak i neki Microsoftovi, prenio je Blumberg na internet sajtu.

Proizvođači kompjutera nisu na vrijeme dobili dovoljno informacija o Visti da bi imali dovoljno vremena da proizvode mašine i programe prilagođene tom sistemu.

Microsoft je ovog puta partnere ranije uključio u razvoj sistema i na konferenciji za programere u Los Anđelesu u utorak predstavio radnu verziju operativnog sistema Windows 7.

Kako je rekao potpredsjednik Microsofta Stiven Sinofski, Windows 7 će lakše povezivati kompjutere sa foto aparatima, štampačima i kućnom mrežom.

Novi sistem će nuditi više mogućnosti za sređivanje fajlova, foldera i prozora, kompjuteri će se pokretati brže i kada se na njima ne radi, brže će se prebacivati u "stand by" - neaktivan način funkcionisanja koji štedi energiju.

Windows Microsoftu donosi više od 25 odsto prihoda i najprofitabilniji je posao te korporacije.

Direktor marketinga i prodaje Windowsa Bil Vehte rekao je da će se novi sistem pojaviti za približno godinu dana, dok je prvobitno bilo najavljeno da će to biti 2010. godine.

On nije govorio o cijeni Windows 7 operativnog sistema. Vista u prodavnicama košta između 100 i 320 dolara, prenio je Blumberg.

(Beta)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS