• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Google i Yahoo ne odustaju od saradnje

Internet pretraživači Google i Yahoo dostavili su američkom ministarstvu pravde novu verziju svog sporazuma o podjeli reklamnih prihoda.

 Google i Yahoo ne odustaju od saradnje  Izvor: MONDO

Internet pretraživači Google i Yahoo dostavili su američkom ministarstvu pravde novu verziju svog sporazuma o podjeli reklamnih prihoda, sklopljenog proletos, kako bi dobili odobrenje antimonopolskih vlasti, objavio je američki privredni dnevnik Wall Street Journal - WSJ.

Prema novoj šemi, trajanje sporazuma kojim je predviđeno da Google objavljuje svoje reklame na Stranicama Yahoo pretraživača, a da potom dijele profit, skraćeno je na dvije sa 10 godina, a udio kompanije Yahoo u tom profitu sada je ograničen na četvrtinu.

Druga promjena je, kako piše WSJ, što će reklamni oglašivači na Google-u moći da traže da se njihove reklame ne objavljuju na Yahoo stranicama, prenio je WSJ.

Projekat ova dva Internet giganta o podjeli reklamnih prihoda, objavljen u junu, izazvao je kritike više oglašivača, koji su smatrali da će on rezultirati ugrožavanjem konkurencije na američkom tržištu reklama koje se objavljuju na veb pretraživačima.

Projekat je smatran i načinom da se pomogne kompaniji Yahoo da se suprostavi Microsoftovoj ponudi za njegovu kupovinu za 47,5 milijardi dolara, koju je taj pretraživač ocijenio preniskom.

(Tanjug)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS