• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SimCity Metropolis

Naziv: SimCity Metropolis Izdavač: EA Mobile Format: Mobilni telefon Žanr: Simulacija/strategija Broj igrača: 1

 SimCity Metropolis  Izvor: MONDO

Ne postoji riječ kojom se može opisati popularnosr SimCity franšize. Serijal ovih igara, koji možete igrati na gotovo svim platformama, jednostavno je pravi mamac za sve ljubitelje simulacija i strategija.

Svako ko je bar jednom probao Simse na računaru zna koliko su igre kompleksne, koliko detalja, menija, radnji možete da uradite. Stoga prebacivanje jedne ovako sveobuhvatne i megalomanske igre na mali ekran mobilnog telefona može predstavljati i gotovo nemoguć poduhvat.

Ali, da li je baš tako? Razvojni tim kompanije In-house i izdavač EA Mobile odradili su fenomenalan posao i uspjeli da na mobilne telefone prebace duh i glomaznost originalne igre SimCity Metropolis.

Vaš zadatak u ovoj igri jeste da izgradite veliku metropolu praktično ni iz čega. Sve što imate su prazne ulice i mjesta na kojima treba da izgradite tri vrste građevina: zgrade za stanovanje, industrijske zgrade (gdje će žitelji vašeg grada raditi) i razna prijatna mjesta koja će uljepšati vaš grad, ali i zadovoljiti njegove stanovnike.

Izgradnja svakog objekta obezbjeđuje atribute za neke druge objekte, a svaki od njih poboljšaće statistiku misije ili zadovoljstvo stanovnika vašeg grada.

Imate ograničen prostor na kome možete graditi, a bitno je da vodite računa o statistikama kako biste sve zadatke uspješno priveli kraju. U svagom segmentu igre imate određeni zadatak koji morate završiti u ograničenom vremenskom periodu. Ponekada to može biti i teško, ali isključivo ukoliko ne pratite statistiku i ne obraćate pažnju na ono što vašem gradu zaista treba.

Objekte ćete graditi na tri različita ostrva (stambena, industrijska i komercijalna zona), a kako napredujete po nivoima tako će vaš grad dolaziti u različite vrste prilika i neprilika (udari asteroida, zemljotresi, poplave).

Kroz priču će vas stalno voditi nekoliko zanimljivih karaktera. Među njima se najviše ističu superheroj SuperSim, šef policije, lokalni mafijaš. A u pop-up prozorima sa dijalozima neijetko će vam se pojavljivati i zanimljivi bonusi kao npr. "Da li želite da vanzemaljci otmu autobus pun žiteklja vašeg grada, kako bi nad njima vršili eksperimente?".

Projekat na kome ćete raditi (gradnja metropole) zaista je veliki. Ali intuitivan interfejs pomoći će vam da balansirate mnogim stavkama veoma glatko.

Nakon što ste svoje "seoce" pretvorili u metropolu iz naslova, otvara vam se opcija "free-play mode", koja vam omogućuje izgradnju bez nekih posebnih ciljeva i bez vremenskog ograničenja.

Svakako ne treba propustiti ovaj naslov, a posebno ukoliko ste fan serijala. Par sati zabave je ono što vas sigurno očekuje, jer igra je upravo to - interesantna, zabavna i uvijek će vas tjerati da gradite više, proizvodite bolje resurse...

(Bratislav Jovanović, MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS