• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Majkrosoft" odbacio mogućnost kupovine "Jahua"

Američka softverska kompanija "Majkrosoft" odbacila je mogućnost objavljivanja nove ponude za kupovinu veb pretraživača "Jahu", objavio je Rojters...

 "Majkrosoft" odbacio mogućnost kupovine "Jahua" Izvor: MONDO

Generalni direktor "Majkrosofta" Stiv Bolmer rekao je da smatra da postoje još samo izgledi da se sklopi partnerstva vezano za istraživanja.

"Dali smo jednu ponudu, potom drugu...poslije toga smo mi napredovali, oni su napredovali", rekao je Bolmer, upitan za planove"Majkrosofta" nakon prekida reklamnog partnerstva izmedju "Jahua" i "Gugla".

On je istakao da vraćanje unatrag i ponovno razmatranje mogućnosti za kupovinu "Jahua" ne interesuje "Majkrosoft", a da ne vidi ni zašto bi interesovalo "Jahu".

"Majkrosoft" je u januaru predložio kupovinu "Jahua" za oko 44,6 milijardi dolara, pola u gotovini i pola u akcijama, što je "Jahu" ocijenio kao prenisku cijenu.

Ponuda je potom povećana na 47,5 milijardi dolara (33 dolara po akciji), ali je "Jahu" i nju odbio iz istog razloga, tako da je "Majkrosoft" u maju napustio pregovore i saopštio da više nije zainteresovan za kupovinu "Jahua", koji se onda okrenuo partnerstvu s "Guglom".

Kada je, medjutim, "Gugl" odustao od partnerstva vezanog za podjelu prihoda od reklama izmedju dvije kompanije, najavljenog u junu, predsjednik "Jahua" Džeri Jang je izjavio da bi najbolja stvar za "Majkrosoft" bila da kupi "Jahu".

Direkcija "Gugla je, kako je objavio Rojters, objasnila da radije odustaje od partnerstva, koje je pretraživaču "Jahu" moglo da donosi godišnje 800 miliona dolara, nego da sa vlastima za zaštitu tržišne konkurencije, koje ne prihvataju to partnerstvo, počinje skupu sudsku borbu.

(Tanjug)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS