• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nova usluga Telekoma Srbije

Telekom Srbije predstavnio novu uslugu - Telepresence uslugu.

 Nova usluga Telekoma Srbije Izvor: MONDO

Uspostavljanjem video veze izmedju Kosovske Mitrovice, Beograda, Podgorice i Banja Luke, "Telekom Srbija" je u sjevernom djelu Mitrovice prvi put predstavio savremenu uslugu - "Telepresence" ("Teleprezens"), koja omogućava organizovanje sastanaka i komunikaciju medju udaljenim sagovornicima.

Prvu video vezu danas su putem "Teleprezensa" uspostavili glumci Svetozar Cvetković, Tihomir Stanić i Mladen Nelević a zatim je prisutne putem video veze iz Beograda pozdravio generalni ditektor "Telekoma Srbija" Branko Radujko.

Komercijalno korišćenje ove usluge počinje u decembru, a cijena usluga će biti odredjena po satu korišćenja i zavisiće od broja učesnika, kao i od broja lokacija na kojima se održava sastanak.

Kako su kazali nadležni iz "Telekoma", u prvo vreme biće omogućeno održavanje sastanaka izmedju Beograda, Podgorice, Banja Luke i Kosovske Mitrovice, dok se tokom sledeće godine planira uspostavljanje video veze najpre sa Nemačkom i Velikom Britanijom a potom i sa SAD, Kanadom i Australijom.

Koordinator tehnike izvršne jedinice "Telekoma Srbija" na Kosovu i Metohiji Ilija Ivanović izjavio je Tanjugu da "Teleprezens" predstavlja savremeno tehnološko rješenje za komunikaciju, koje omogućava organizovanje sastanka i komunikacije medju sagovornicima koji mogu biti udaljeni hiljadama kilometara.

On je podsjetio da trenutno u izvršnoj jedinici na Kosovu i Metohiji "Telekom" ima 23.500 pretplatnika fiksne telefonije i oko 400.000 pretplatnika mobilne telefonije.

"Ova prostorija, koju smo danas svečano 'pustili u rad', mislim da će imati odjeka zato što je Kosovo i Metohija trenutno pod proktetoratom UN, tako da mislim da će i stranci koristiti ove naše usluge za svoje potrebe", rekao je Ivanović. (Tanjug)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS