• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Najbrži procesori prvo u Srbiji

Kompanija Intel izabrala je Beograd, kao prvi evropski grad, u kojem je predstvila najnovije dostignuće - najbrže procesore na svijetu "Core i7".

 Najbrži procesori prvo u Srbiji Izvor: MONDO

Poznata svjetska kompanija za proizvodnju procesora Intel izabrala je Beograd, kao prvi evropski grad, u kojem je predstvila najnovije dostignuće - najbrže procesore na svijetu "Core i7" za desktop računare, urađene u mikrotehnologiji Nehalem.

Na prezentaciji je rečeno da je novi procesor za 40 odsto snažniji od prethodne generacije i da pruža najsavršenije prefomanse, koje će značajno olakšati rad ljudima koji se u svakodnevnom poslu bave raznim merenjima i računanjem, jer će se to obavljati mnogo brže i preciznije.

Novi porocesor omogućuje i brže pravljenje slika i filmova, raznih animacija, muzičkih i tekstualnih zapisa vrlo visokog kvaliteta, što će pored povećanja produktivnosti na poslu, omogućiti i raznovrsniju zabavu u slobodno vrijeme.

Posebno su zapanjujuće mogućnosti u oblasti video igara koje mogu u potpunosti da dočaraju stvarnost.

Procesor je rađen u mikro tehnoligiji Nehalem što podrazumeva da su ugrađeni tranzistori smanjeni na mikroskopski sitne veličine, a kompjeter za mnogo kraće vrijeme može da memoriše daleko više podataka.

Ovaj mali a izuzetno moćni procesor odlikuje se i niskom potrošnjom energije, a cena mu je sada oko 1.000 dolara. Pored Srbije, prodavaće se u još 70 zemalja.

(Tanjug)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS