• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Yahoo" traži novog direktora

Američki Internet pretraživač "Yahoo" saopštio je da traži generalnog direktora, nakon što je njegov suosnivač Džeri Jang odlučio da napusti funkciju.

 "Yahoo" traži novog direktora Izvor: MONDO

Jedan od članova uprave "Yahoo-a" Roj Bostok zadužen je za kandidature, a za taj posao je zatražio pomoć medjunarodne konsultantske kompanije "Hajdrik end Stragls" (Heidrick & Struggles), objavili su francuski elektronski mediji.

Jang je poslednjih 18 mjeseci, kako je istakao Bostok, uprkos ogromnim izazovima, dobro rukovodio tržišnim repozicioniranjem "Yahoo-a", poboljšavajući balans izmedju troškova i prihoda.

On je, medjutim, često bio kritikovan jer nije htio da proda "Yahoo" američkoj softverskoj kompaniji "Microsoft", odbacivši i povećanu prvobitnu ponudu sa 31 na 33 dolara po akciji, smatrajući i nju preniskom, tako da je tražio cijenu od minimum 37 dolara.

"Kada je Upravni odbor od mene zatražio da budem generalni direktor kako bih uspješno obavio transformaciju kompanije, ja sam to prihvatio jer mi se činilo važnim da se redefiniše naš budući cilj kako bi se obezbedio bolji razvoj kompanije, a sada kada sam otvorio nov put otvoreniji za "Yahoo", vrijeme je da prepustim tu ulogu novom generalnom direktoru", istakao je Jang.

On će obavljati funkciju generalnog direktora "Yahooa" dok Upravni odbor kompanije sa sjedištem u Sanivejlu (Kalifornija) ne izabere novog lidera. (Tanjug)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS