• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Apple optužen za krađu patenata

Apple je suočena s novom tužbom koju je protiv nje, pred sudom u Teksasu, podnijela kompanija EMG Technology u Los Anđelesu zbog krađe patenata.

 Apple optužen za krađu patenata Izvor: MONDO

EMG tuži Apple da je u svom čuvenom multifunkcionalnom mobilnom telefonu iPhone upotrebio tehnologiju za navigaciju Internetom i pristup veb sajtovima prilagođenim malim ekranima kombinovanih mobilnih telefona na koju ta kompanija ima patent, prenijela je agencija Rojters.

Portparol kompanije Apple Suzan Landgren nije željela da komentariše te informacije.

EMG, međutim, ne namerava da pokrene sudski postupak i protiv kompanija kao što su HTC (High Tech Computer Corporation), LG, Samsung i RIM (Research In Motion), čiji mobilni telefoni takođe omogućavaju pristup veb sajtovima prilagođenim malim ekranima jer je, kako je istakla ta kompanija, popularnost iPhone uređaja tolika da je logično da Apple bude predmet tužbe.

Čuveni Apple-ov telefon iPhone, koji je do sada prodat u više od 13 milona primjeraka, izgleda, podstiče "apetite" mnogih kompanija.

Apple je već bio predmet tužbe kalifornijske informatičke kompanije Minerva, koja ga je optužila da je, tokom razvoja iPhonea, bio "inspirisan" nekim njenim otkrićima.

(Tanjug)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS