• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Samsung Omnia - stari telefon u novom ruhu

Nedavno je predstavljen "pametni telefon" Samsung Omnia (SCH-i910) koji predstavlja apdejtovanu verziju i900 telefona.

 Samsung Omnia - stari telefon u novom ruhu  Izvor: MONDO

Samsung je u posljednjih godinu dana postao prilično konkurentan glavnim igračima na tržištu smartphone uređaja - kompanijama Apple i HTC.

Telefoni kao što su Soul, Primera ili Giorgio Armani unijeli su dosta novina i promovisali južnokorejsku kompaniju u pouzdanog proizvođača.

Nedavno je predstavljen "pametni telefon" Samsung Omnia (SCH-i910) koji predstavlja apdejtovanu verziju originalnog i900 telefona.

Pored nekoloko novina koje su ubačene u novu Omniu, tu su standardni WiFi, 3G za brz protok podataka tokom pretraživanja Interneta ili daunludovanja različitog sadržaja.

Kada su u pitanju apdejti, novitet je vidžet TouchWiz. On preko početnog ekrana nudi i alternativni "Today Scrren" lejaut. Naravno prisutna je i popularna Stylus olovčica za lakšu manipulaciju sadržajem.

Kada su u pitanju promjene u korisničkom interfejsu (UI) prisutna je opcija skrolovanja prstima po Windows Mobile 6.1 Professional interfejsu. Ovo znači da nema teške manipulacije nezgrapnim prevlačenjem skrol barova sa e-mail porukama i programima.

Samsung i910 Omnia radi sa Verizonovom VZ Navigator GPS aplikacijom za navigaciju, kao i sa Visual Voicemail aplikacijom iste kompanije. Tu su i Messenger klijenti za AIM, MSN i Yahoo!

Ono što je identično kao i kod starijeg modela jeste kamera od 5 megapiksela. Kamera posjeduje autofokus i opciju detekcije lica, kao i mod za detekciju osmijeha.

Displej je veličine 3.2 inča i pruža sliku u rezoluciji od 400 x 200 piksela i naravno, osjetljiv je na dodir. Ekran posjeduje automatsku rotaciju slike, u zavisnosti da li telefon koristite u vertikalnom ili horizontalnom položaju.

Ukupna težina svega što se nalazi u telefonu iznosi 118.2 grama, tako da je telefon prilično prenosiv i dobro leži u ruci. Veličina Omnie iznosi 112 x 61 x 13 milimetara.

Baterija ovog telefona obezbjeđuje oko pet i po sati razgovora, odnosno traje 19 dana u standby modu.

Samsung i910 Omnia za sada je u internet ponudi kompanije Verizon, a cijena ovog pametnog telefona iznosi 200 američkih dolara.

(Bratislav Jovanović, MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS