• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Milijarditi miš iz Logitecha

Kompanija Logitech saopštila je da je u srijedu u fabrici u Sudžou, na zapadu Kine, proizvela milijarditog kompjuterskog miša.

 Milijarditi miš iz Logitecha 	  Izvor: MONDO


Prvi Logitechov miš "izašao" je u maloprodaju 1985. i do 1996. ih je prodato 100 miliona. Nakon još sedam godina, prodaja Lodžitekovih miševa dostigla je 500 miliona.

Danas Logitech prodaje kompjuterske miševe u više od 100 zemalja. Prosječno se dnevno proizvede 376 hiljada, a mjesečno 7,8 miliona miševa.

"Od prvog klika Logitechovog miša P4 1982. godine, ti miševi imali su suštinsku ulogu u evoluciji kompjutera", istakao je predsjednik i direktor kompanije Džerald Kvindlen.

Kvindlen je rekao i da je Lodžitek konstantno tragao za inovacijama koje bi bile u skladu sa uslovima života koji se brzo mijenjaju, da bi, samo u posljednjih pet godina, predstavio prvi laserski miš na svijetu, hiper-brzi skrol i nano-prijemnik.

Inače, prema podacima iz izvještaja analitičke firme Gartner, u svijetu postoji više od milijardu korisnika računara, a do 2014. očekuje se da će ih biti još toliko.

Logitech, koji je švajcarska kompanija, svjetski je lider na tržištu periferija i bežičnih uređaja i vodeći inovator u oblastima upravljanja računarima, internet komunikaciji, digitalnoj muzici, kućnoj zabavi i gejmingu, navodi se u saopštenju.

Vijest iz Lodžiteka stiže u vrijeme kada analitičari tvrde da su mišu dani odbrojani.

Miševi, naime, imaju jaku konkurenciju. Laptopovi i notebook računari koriste touch pad a iPhone kompanije Apple i Nintendov Wii koriste novu generaciju "touch screens" i senzora za pokret.

Ovaj, sada već četrdesetpetogodišnji uređaj, za navigaciju i komunikaciju sa PC-em prvobitno je bio neobičnog izgleda. Njegov tvorac Dag Engelbart napravio je eksperoment u pokušaju da prouzvede uređaj koji bi olakšao navigaciju preko displeja ekrana. Pogledajte sliku jednog od starijih miševa:


I druge kompanije, uključjući HP i Microsoft, investiraju u tehnologije "bez miša" koje reaguju na dodir.

Ostaje samo da se vidi koliko će korisnici uspjeti da se naviknu na odsustvo popularnog "mišonje" na svom stolu.

(Beta/MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS