• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Telefon "tri u jednom"

Nedavno je na 3GSM konferenciji u Aziji predstavljen "pametni telefon" (smartphone) neobičnog dizajna pod nazivom iCEphone.

 Telefon "tri u jednom"  Izvor: MONDO

Proizvođač ovog telefona, kompanija TheMedicalPhone, odlučila se za rasklopni uređaj. Razlika u odnosu na druge rasklopne telefone jeste ta što se iCEphone rasklapa na tri dijela.

Ovo omogućuje korisniku da bira između QWERTY tastature, "keypad-a" za korisnike orijentisane ka igricama ili displeja osjetljivog na dodir veličine tri inča.

Zanimljivo je da je telefon dobio naziv po sigurnosnom tasteru, čijim pritiskom šaljete GPS lokaciju i ostale bitne informacije svim službama u okruženju.

U zaštitnom kućištu smješteno je još nekoliko zanimljivih dodataka, poput kamere od 3.1 megapiksela, Bluetooth opcije, slota za microSD kartice...

Telefon funkcioniše pod Windows Mobile 6.0 Professional operativnim sistemom, a posjeduje i video i audio plejere, veb pretraživač i drugo.

Očekivana cijena iCEphone uređaja je oko 1000 američkih dolara. U prodaji će se pojaviti u drugom kvartalu 2009. godine, a ciljno tržište će biti vojska i državne institcije.

(Bratislav Jovanović, MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS