• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zima, zima, pa neka je!

Ljeti je lako - dobre farmerke, kvalitena majica i sandale za dan, ili vesela haljinica i široka marama uveče. Ali kako da super izgledate i zimi?

 Zima, zima, pa neka je! Izvor: MONDO

Kape, šalovi, rukavice, čizme, jakne, džemperi... trebalo bi sve to uskladiti!

Da li spadate među one koji zimi ranije ustaju kako bi stigli da obuku sve ono što će ih grijati tokom boravka na poslu ili u školi? A gdje je tek skijanje! Nekada vam se čini da na planini duže traju pripreme za izlazak na snijeg, nego sam boravak na istom.
Pametni ljudi su zato izmislili nove materijale koji su lagani i tanki, a griju kao krzno polarnog medvjeda. Tako ski odijela ne izgledaju više kao skafanderi za šetnju po Mjesecu, već su tanani, pripijeni uz tijelo, najrazličitijih dezena i boja.



Jedino glomazno što će se ove godine šetati po svjetskim ski centrima su čizme i kape. Krznena obuća do koljena je i dalje hit, dok su za dane bez padavina idealne takozvane Ugg Boots. Tople su i udobne, a o njihovoj ljepoti nećemo diskutovati, barem ne sada.

Što se dezena tiče, ove zime je aktuelna tvid šara, kao i riblja kost, mada će tinejdžeri i oni koji se tako osjećaju, skijati i "snoubordovati" u maskirnozelenim, srebrnim ili pink kombinezonima.

Ono što ćete prvo obući prije izlaska na snijeg mora biti u kombinaciji pamuka i vune, a preporučuju se majice dugih rukava i helanke. To je garderoba koja će upiti znoj nakon skijanja, klizanja, grudvanja...

Na čarape posebno obratite pažnju. Trebalo bi da budu izuzetno tople sa pojačanjima na prstima, peti i cjevanici. Slažemo se da su veoma rijetko takve čarape i lijepe, ali kada vas jednom zabole prsti od hladnoće, estetika vam više nikada neće biti važna.


Sljedeći sloj garderobe, onaj "vidljivi", takođe bi trebalo da bude tanak, a topao. Vunene rolke i debeli duksevi su istorija. Ono u čemu se sada ide na snijeg napravljeno je od skupog hajtek materijala, ali je to ipak isplativa investicija - kvalitena oprema dugo traje.

I na kraju ski odijelo. Kombinezoni su se vratili, naročito kada su žene u pitanju. Uzani, sa krznenim kapuljačuma, zaista omogućavaju da i na skijama izgledate ženstveno, ali i seksi.

Muškarcima su ove zime modni kreatori namijenili dezenirane jakne i jednobojne pantalone, mada i obrnuta varijanta dolazi u obzir. Bitno je da ne budete potpuno šareni - to je dozvoljeno samo ako ste početnik i želite da vas svi primjete na stazi i sklone se na vrijeme!

Kacige su veoma moderne, ne samo jer dozvoljavaju da izrazite svoju maštovitost i karakter, već su i praktične. Tako će se i ove zime niz obronke planina u Srbiji, Austriji, Sloveniji, Italiji... spuštati "spajdermeni","dartvejderi", "barbike"...



Naočari za planinsko sunce moraju imati potpunu zaštitu. Takođe, moraju da prijanjanju uz vaše lice. Da li vam dobro stoje ili ne, manje je bitno kada "upeče zvijezda" na 2.000 metara nadmorske visine.

I rukavice su bitne. Znate već - uz jednobojno odijelo idu šarene kape i rukavice, dok uz dezenirani kombinezon, na primjer, u obzir dolaze samo jednobojni detalji. Rukavice moraju da vam budu udobne, nepromočive i dovoljno dugačke.

Spremni ste? Fali vam još samo ski-pas i dobro društvo?

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS