• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Rekordna prodaja Wii konzole

Japanska kompanija Nintendo ostvarila je u novembru na američkom tržištu dosad najveću mjesečnu prodaju svoje konzole s igricama Wii.

 Rekordna prodaja Wii konzole  Izvor: MONDO

Nintendo je tokom novembra prodao u SAD 2,04 miliona komada svoje konzole Wii, dok je Microsoft u istom periodu prodao 836.000 komada konzole Xbox 360, a Sony 378.000 komada svoje konzole PlayStation 3.

Nintendo je uspio i da poveća prodaju te konzole za čak 108 odsto u odnosu na isti period lane, a Wii je i prva konzola koja je premašila simboličnu granicu od dva miliona prodatih komada za mesec dana.

Ti rezultati Nintenda navode na zaključak da upozorenje te kompanije o omogućoj nestašici Wii konzola možda nije samo marketinški potez, prenijeli su francuski elektronski mediji.

Začuđujući, međutim, nije taj uspjeh konzole Wii, već činjenica da se tržište konzola "dobro drži", iako su svi privredni indikatori i dalje alarmantni.

Nintendov konkurent Microsoft takođe uspješno odolijeva situaciji, dok je Sony jedini prodao manje konzola za godinu dana, iako je u novembru ostvario rast u odnosu na oktobar.

Taj podatak, međutim, upućuje na konstataciju da "Soni" mnogo "plaća" zbog odbijanja da snizi cijenu svoje konzole.

Prema podacima NDP, Nintendo je od početka ove godine prodao u SAD 15,5 miliona komada konzole Wii, dok je u istom periodu prodato 7,8 miliona konzole Xbox 360 i šest miliona komada konzole PlayStation 3.

(Tanjug)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS