• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Proglašena najbolja igra za 2008. godinu

Za najbolju video igru u 2008. godini proglašen je Grand Theft Auto IV kompanije Rockstar Games.

 Proglašena najbolja igra za 2008. godinu Izvor: MONDO

Sony Pictures Studio u nedjelju je bio centar okupljanja gejmig industrije, na dodjeli priznanja najuspješnijim igrama, razvojnim timovima i pojedincima koji su doprineli promociji tehničkih i umjetničkih dostignuća u sektoru video igara tokom 2008. godine.

Domaćin spektakularne svečanosti bio je holivudski komičar Džek Blek, a na ceremoniji su se pojavile i mnoge druge ličnosti iz šou biznisa: Kifer Saterlend, Dženi Mekarti, Megan Fox, 50 Cent, LL Cool J, Weezer...

Na ceremoniji, koja nosi naziv "Spike TV's 2008 Video Game Awards", za igru godine je proglašen Grand Theft Auto IV kompanije Rockstar Games! Ova igra je proglašena i najboljom akcionom avanturom u protekloj godini.

Među ostalim pobednicima u različitim kategorijama su i Gears of War 2 (najbolja pucačina), Fallout 3 (najbolja RPG igra), Rock Band 2 (najbolja muzička igra), NHL 09 (najbolja sportska igra).

Dodeljene su i nagrade po kategorijama na različitim igračkim platformama, pa je tako najboljom na PlayStation 3 konzoli proglašena igra LittleBigPlanet, najbolja na konzoli Xbox 360 je igra Gears of War 2, na Nintendo Wii konzoli to je igra Bloom Blox, dok je najbolja igra namenjenena PC korisnicima - Left 4 Dead.

Specijalme nagrade dodeljene su Kiferu Saterlendu (junaku popularne serije "24 časa") u "Big Name in the Game" kategoriji u muškoj konkurenciji, dok je u istoj kategoriji ali u ženskoj konkurenciji nagrada pripala glumici Dženi Mekarti.

Na ovoj manifestaciji (vjerovatno najvećoj kada je u pitanju industrija igara) viđeno je i desetak premijera, od kojih treba izdvojiti Brutal Legend, Uncharted 2: Among Thieves, Fight Night Round 4, Mafia II, Terminator Salvation, Watchmen: The End is Nigh.

(Bratislav Jovanović, MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS