• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Telekom uvodi internet u sve škole u Srbiji!

Telekom Srbija će u narednih šest mjeseci uvesti Internet u sve osnovne i srednje škole u Srbiji.

 Telekom uvodi internet u sve škole u Srbiji! Izvor: MONDO


Generalni direktor Telekoma Srbija Branko Radujko i ministar prosvete Žarko Obradović potpisali su u utorak u Vladi Srbije protokol o uvođenju Interneta u sve osnovne i srednje škole u Srbiji.

Plan Telekoma je da u narednih šest mjeseci uvede Internet u sve škole i na taj način poboljša opremljenost škola informatičkom opremom, ali i podstakne korišćenje Interneta kod školske djece.

Telekom će školama omogućiti plaćanje jednog ADSL priključka za pristup Internetu u narednih pet godina po simboličnoj cijeni od jednog dinara mjesečno, što znači da će Ministarstvo prosvjete ta usluga koštati 1.851 dinar mjesečno, rekao je Obradović.

"Zahvaljujući tome, sve škole u Srbiji biće povezane u jedan sistem, protok informacija biće neuporedivo brži, dok ćemo, istovremeno, doprinjeti i povećanju informatičke pismenosti naših đaka", istakao je on.

Prema riječima ministra prosvete pronalaženje sredstava za donacije i opremanje škola je prilično olakšano uključivanjem u akciju predsjednika Srbije Borisa Tadića, a njegova želja je da projekat prate i drugi pojedinci i firme.

Direktor Telekoma Srbija Branko Radujko istakao je da je ta kompanija osim razvoja poslovanja usmjerena i na ulaganje u društvo. Radujko je podsjetio da je Telekom i do sada značajno podržavao sport, kulturu i obrazovanje. Prema njegovim riječima ulaganja u znanje će biti najznačajniji društveni doprinos Telekoma u narednom periodu.

Radujko je rekao da očekuje i da će se i druge kompanije iz sektora informacionih i komunikacionih tehnologija uključiti u akciju opremanja škola i donirati računare i drugu opremu.

U Srbiji više od 40 odsto domaćinstava posjeduje računar, a 33 odsto njih ima i Internet konekciju. Kada je u pitanju upotreba kompjutera, saopšteno je da više od polovine stanovnika Srbije koristi računar, a oko dva miliona ljudi koristi i Internet. Ipak, prema iznetim podacima, iako su djeca u Srbiji informatički obrazovna i spadaju u kategoriju naprednih korisnika kompjutera, svega 11 odsto njih koristi Internet.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS