• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Zakrpite" Internet eksplorer 7!

Kompanija "Majkrosoft" objavila je hitnu bezbjednosnu "zakrpu" za Internet explorer 7 zbog koje je bilo ugroženo dva miliona korisnika

 "Zakrpite" Internet eksplorer 7! Izvor: MONDO

Američka softverska kompanija "Majkrosoft" objavila je u četvrtak hitnu bezbjednosnu "zakrpu" za popravak kritične osjetljivosti otkrivene unutar internet pretraživača "eksplorer" zbog koje je bilo ugroženo dva miliona korisnika operativnog sistema "Vindouz".

Vjeruje se da je zbog tog propusta "zaraženo" 10 000 internet stranica.

Takozvani "ziro dej" omogućava kriminalcima da preuzmu računare korisnika i preusmjerevaju "eksplorer" na zaražene internet stranice.

Iz "Majkrosofta" je saopšteno da bi svi korisnici "internet eksplorera" trebalo da što je prije isprobaju i "povuku" ključne "apdejt" /obnova podataka/ pakete.

Posljednji paket kojim se rješava problem sadrži više od 300 posebnih "apdejta" za nekoliko "internet eksplorera" na oko 50 svjetskih jezika.

Iz Majkrosofta ističu da je greška pronađena samo u "internet eksploreru sedam", ali da su prethodnici "šestica" i beta verzije "osmice" potencijalno ugrožene.

Korisnici sa uključenim automatskim "apdejtom" dobiće "zakrpu" u narednih 24 časa dok drugi mogu da je preuzmu sa zvanične internet stranice "Majkrosofta".

Kada se otvori "zaražena" stranica, na računar se instaliraju "zlonamjerni daunloderi" koji potom snimaju pritisnute brojke i slova na tastaturi i kradu šifre, detalje sa kreditnih kartica i druge finansijske informacije.

Istražni tim iz kompanije za izradu softverskih antivirusa saopštio je da se napadi šire kao šumski požar

Konkurent "internet eksplorera" firma "Mozila" objavila je redovan "apdejt" za svoj pretraživač "Fajerfoks" za najmanje deset raznih "ranjivosti".

U saopštenju "Mozile" pozivaju se korisnici da što prije obnove svoj pretraživač i pređu sa verzije "Fajerfoks 2.0" na "Fajerfoks 3.0", i ističe da u planu nije dalje objavljivanje novih podataka za bezbjednost i stabilnost pretraživača.

To znači da "Mozila" više neće štititi "Fajerfoks 2" od mogućih onlajn napada i upada.

(Srna)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS