• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Windows XP i dalje živi

Microsoft nastavlja sa prodajom Windows XP operativnog sistema do 30. maja 2009. godine.

 Windows XP i dalje živi Izvor: MONDO

Američki softverski gigant Microsoft odlučio je da dozvoli proizvođačima personalnih kompjutera (PC), svojim partnerima, da nastave da prodaju svoje računare s instaliranim operativnim sistemom Windows XP do 30. maja 2009. godine, umjesto prethodno predviđenog roka 31. januara.

To će omogućiti Microsoftovim partnerima, koji su bili pod pritiskom klijenata da se produži "životni vijek" sistema Windows XP, da bez problema nastave da prodaju računare s tim sistemom cijelo prvo polugođe 2009. godine.

Ultraprenosivi računari - "netbukovi" će, međutim, moći da se prodaju pod Windows XP operativnim sistemom, do juna 2010. godine.

Ljubav korisnika prema Windows XP-u ili averzija prema novom korisničkom programu Vista je tolika da su neki čak spremni da izdvoje i do 150 dolara koliko, na primjer, kompanija Dell traži za prebacivanje Viste u njihovim novim računarima na Windows XP.

Datum lansiranja na tržište budućeg operativnog sistema Windows 7 je i dalje nepoznat, ali postoji velika mogućnost da se to desi tokom drugog polugođa 2009. godine ili najkasnije početkom 2010, tako da bi Windows XP u novim PC mogao i direktno biti zamijenjen Windows 7 operativnim sistemom, čime bi se "preskočila" nepopularna Vista.

(Tanjug)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS