• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Tastatura za plavuše

Ova zabavna tastatura, koja će kod svakoga izmamiti smijeh, dolazi u drečavoj roze boji - zaštitnom znaku svake prave plavuše.

 Tastatura za plavuše Izvor: MONDO

Plavuše već nekoliko decenija trpe ismevanja na račun boje kose i pameti u vicevima i pošalicama, ali izgleda da je došlo vrijeme da se i one same uključe u prihvatanje takve situacije.

Istina je da sterotip o razmaženim, detinjastim i pomalo luckastim plavušama (koje konstantno forsiraju roze) dolazi iz Amerike ali evo prilike da se takva slika o njima promijeni u Evropi. Možda upravo uz pomoć "Tastature za plavuše" (KeyBoard for Blondes) kompanije European Trends.

Ova zabavna tastatura, koja će kod svakoga izmamiti smijeh, dolazi u drečavoj roze boji - zaštitnom znaku svake prave plavuše. Tasteri na njoj su standardog rasporeda, ali sa nešto izmenjenim nazivima. I to je upravo caka kod ove tastature.

Pritisak na tastere čak donosi i zvučnu podršku, pa će tako plavuša koja nije baš sigurna šta znači znak "$" dobiti zvučnu potporu u vidu otvaranja kase.

Tu je i niz specijano označenih tastera za lakše snalaženje plavuša, pa tako taster "backspace" sada ima oznaku "Oops!" taster "enter" sada je "YES I want it!", a taster "escape" je, naravno, "No". Taster "alt" je ovde "useless key" (beskoristan taster). Vickasto.

Tu je i gomila oznaka sa skraćenicama za druge tastere. Tako je taster "O" sada "OMG" (Oh My God!), taster "A" je "ALI" (Absolutely Love It!) ili jedan od najzanimljivijih "Caps Lock" (taster za velika slova), koji u prevodu na jezika plavuša znači "Upozorenje! Slova XXL veličine!".

Zabavan je i numerički dio tastature koji ne poseduje standardne numeričke tastere već umesto njih ima znakove sa kockica za jamb ili domina.

Tastatura je kompatibilna sa Mac, Windows i Linux operativnim sistemima, a zanimljivo je da je dobila i odobrenje o podobnosti od strane "Američkog udruženja plavuša Amerike".

Fino, sada svi znamo šta će Paris Hilton dobiti za Novu godinu od Deda Mraza!

(Bratislav Jovanović, MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS