• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Najbolji gedžeti 2008. godine

Tokom 2008. godine predstavljeni su mnogi zanimljivi uređaji, pogledajte koji su ostavili najbolji utisak na korisnike i kritičare širom svijeta.

 Najbolji gedžeti 2008. godine Izvor: MONDO


Kriterijumi koji određuju da li je neki uređaj gedžet su jednostavni. Potrebno je da radi nešto korisno, da to radi dobro, da ne obavlja gomilu funkcija osrednje, a nijednu vrhunski. Gedžeti moraju da zadovolje standarde mreža i Interneta, i da budu interoperativni.

Uspješnost gedžeta najviše zavisi od njegove inovativnosti, ali i od jednostavnosti upotrebe. Niko ne želi da čita 100 stranica uputstva da bi odštampao fotografiju.

Tokom 2008. godine imali smo priliku da se upoznamo sa mnogim zanimljivim uređajima, a evo nekih koji su ostavili najbolji utisak na korisnike i kritičare širom svijeta.


Apple iPhone 3G

Apple je u 2008. godini predstavio poboljšanu verziju svog iPhone uređaja, koji pored dodatka u vidu 3G podrške posjeduje i mnoge druge funkcije za upravljanje multimedijom, Internetom, a naravno i komuniciranjem. Ovaj pametni telefon pojavio se u verzijama od 8 i 16 gigabajta, a prenos podataka je dupliran u odnosu na raniju verziju iPhone uređaja.

Sony eReader

U moru elektronskih čitača knjiga koji su se pojavili izdvojio se model kompanije Sony, i to prvenstveno zbog svoje funkcionalnosti i prenosivosti. Ovaj uređaj može da uskladišti oko 160 knjiga u elektronskom obliku, a podržava PDF, RTF, DOC, JPG i GIF fajlove. Kad tome dodamo i mogućnost slušanja muzike u MP3 formatu, dobijamo idealnog saputnika za putovanja.

Kodak EasyShare Digital Photo Frame

Digitalni ram je jedan od najboljih uređaja za čuvanje i pregled fotografija. Kodak je predstavio uređaj kojim ne samo da možete pregledati svoje omiljene slike, već možete slušati i muziku i uživati u video zapisima.


Acer Aspire One

Mini-laptop uređaji su mnoštvo gedžeta u jednom, a ovaj koji je predstavila kompanija Acer odlikuje se odličnom prenosivošću, posjeduje, za ovako mali uređaj, moćan Intelov procesor od 1,6 gigaherca i 512 MB memorije. Ovaj mali laptop atraktivnog dizajna odlikuje se ekranom solidne veličine, funkcionalnom tastaturom i niskom cijenom.

Flip Ultra

Ova mala kamera toliko je jednostavna za korišćenje da ćete biti iznenađeni. Potrebno je samo pritisnuti taster "record" za snimanje i možete da počnete sa punjenjem memorije od 2 gigabajta vašim dogodovštinama. Sav snimljeni materijal može se prebaciti i na PC preko USB priključka.

Nintendo Wii Fit

Kompanija Nintendo je u 2008. godini napravila pravi bum na tržištu konzola sa svojim Nintendom Wii, ali ono što je definitivno jedinstveno jeste Wii Fit. Ovaj dodatak za Nintendo omogućiće vam da se dobro zabavite ali i da ostanete u formi. Uređaj može da vas obavijesti i o nekim detaljima kao što su težina, indeks tjelesne mase i drugo. Džogiranje, hula-hop, vježbe istezanja i još mnogo toga zanimljivog provježbaćete uz onlajn instruktora.



Archos 5

Ovo je prenosni video plejer koji je predstavljen početkom oktobra 2008. godine i za kratko vrijeme osvojio je svijet. Ima ekran koji pruža sliku savršenog kvaliteta, reprodukuje i Flash video fajlove i MP3. DVR, GPS i 3G opcije su zaista zanimljivi dodaci, a dizajn i prenosivost su svakako ono što Archos 5 izdvaja od konkurencije.

Neuros OSD

Jedan od najomiljenijih gedžeta koji su se pojavili jeste Neuros OSD. Ovaj multifunkcionalni uređaj služi za snimanje, pregled i čuvanje video sadržaja sa vašeg TV-a i to u mnogim formatima. Pored toga, ima i mogućnost reprodukcije audio fajlova i pregleda slika. Tu je i opcija konekcije na internet, pa sve svoje omiljene fajlove možete podijeliti i sa drugima.



Apple iPod Touch

Još jedan popularni uređaj koji dolazi iz kompanije Apple. Ovaj muzički plejer ima sve opcije koje će vam pomoći da se opustite uz omiljenu muziku. Uređaj koristi Wi-Fi, posjeduje akcelerometar i može da reprodukuje YouTube fajlove. Naravno, i opcija reprodukcije video sadržaja je nezaobilazna, pa ćete tako imati potpun ugođaj kada koristite iPod touch.


Polaroid PoGo

Ovaj džepni štampač je nevjerovatno koristan uređaj. U stanju je da štampa fotografije u boji veličine poslovne kartice, a veličine je klasičnog mobilnog telefona. Uređaj koristi specijalnu Zink tehnologiju štampanja uz pomoć toplote, a odštampane fotografije su pristojnog kvaliteta. Polaroid PoGo omogućuje gotovo instant pregled fotografija koje ste napravili mobilnim telefonom.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS