• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Engleske domaćice "žive" na Internetu

Prosječna britanska domaćica 47 odsto slobodnog vremena provede surfujući, studenti širom svijeta 39, a nezaposleni 32 odsto, prenosi BBC.

 Engleske domaćice "žive" na Internetu  Izvor: MONDO

Istraživanje u kojem je učestvovalo 27.000 korisnika Interneta iz 16 zemalja pokazalo je da najviše vremena na mreži provode, vjerovali ili ne, engleske domaćice.

Prosječna britanska domaćica 47 odsto slobodnog vremena provede surfujući, studenti širom svijeta 39, a nezaposleni 32 odsto, prenosi BBC.

Kinezi su, sa impresivna 44 procenta, i dalje nacija koja najviše vremena provodi na netu, dok se Danci izgleda radije zabavljaju na drugi način, pošto Internetu posvećuju svega 15 odsto slobodnog vremena.

Ispitanici, bez obzira na to iz koje zemlje dolaze, u prosjeku imaju 17 online prijatelje.

Kada je riječ o upoznavanju u realnom svijetu, prvo mjesto drže Nijemci: 76 odsto njih se zaista i videlo, uživo, sa osobom koju su upoznali preko Interneta. Slijede Francuzi i Šveđani sa 75 odsto, dok se poslovično uzdržani Britanci, sa druge strane, sa otprilike četvrtinim svojih prijatelja "druže" samo na Internetu, i nikada ih nisu upoznali uživo. Niti imaju namjeru.

Ipak, i pored sve značajnijeg mjesta koje Internet zauzima u životu savremenog čovjeka, ispostavilo se da nemaju baš svi ispitanici potpuno povjerenje u ovaj medij. Ali, i tu prednjače Britanci koji Internet smatraju "pouzdanim izvorom informacija", a više vjeruju samo "starim prijateljima".

Sa druge strane, Finci se drže dobrih, starih štampanih novina - 69 odsto njih smatra da su one ipak najpouzdaniji izvori.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS