• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

CES 2009: Samsungov digitalni životni stil

Ovogodišnji Consumer Electronics Show (CES) donio je dosta inovacija na polju elektronike, HD kompatibilnih TV uređaja i ekoloških proizvoda.

 CES 2009: Samsungov digitalni životni stil Izvor: MONDO


Kompanija Samsung, koja je svoj ugled izgradila na inovativnosti i dizajnu, predstavila je nekoliko interesantnih proizvoda i usluga koje uključuju novu grupu LED televizora, proširila je partnerstvo sa kompanijom Yahoo, predstavila je rješenja za intuitivni korisnički interfejs i unaprijedila dizajn "Touch of Color" kako bi kreirala novi digitalni životni stil.

Nova serija Samsung HDTV uređaja promovisaće u 2009. godini LED standard, a TV uređaji dijagonale od 40 do 55 inča posjedovaće mega-kontraste boja i trošiće manje od 40 procenata struje. Među ovim TV uređajima izdvaja se B6000, koji nosi titulu "najtanjeg LED televizora na tržištu", sa debljinom od svega 7 milimetara. LED diode ovog TV-a su tanje od dosadašnjeg standarda i omogućavaju bolje osvjetljenje LCD panela.

Samsung je proširio svoje partnerstvo sa kompanijom Yahoo kroz Internet@TV - Content Service kroz seriju dostupnih vidžeta. Servis, kome se može pristupiti preko ugrađenog Ethernet ulaza ili Wi-Fi USB priključka, donosi paletu usluga kao što su YouTube, Flickr, Yahoo! News, eBay i druge. Sve ovo omogućuje aplikacijska platforma Yahoo! Widgets Engine, koja kao otvorena platforma donosi dosta mogućnosti i za nadogradnju.

Na CES-u će biti predstavljena i Samsung HZ10W digitalna kamera, prva na svijetu koja nudi 24mm širokougaoni, 10x optički zum koji dozvoljava korisnicima veću kreativnost u načinu na koji fotografišu i ono šta vide kroz širokougaono sočivo. HZ10W takođe posjeduje HD video opciju za snimanje pokretnih scena.

Svi ovi proizvodi donijeli su Samsungu čak 46 CES nagrada za inovacije koje se tradicionalno dodjeljuju, što ovu južnokorejsku kompaniju stavlja u sam vrh ponude u oblasti vizuelnih displeja, digitalnih muzičkih plejera i sistema kućnih bioskopa.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS