• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nokia E63 - jeftin i QWERTY

Nokia E63 "pametni telefon" ne košta mnogo, a odlikuje se sjajnim izgledom i dobrim tehničkim karakteristikama.

 Nokia E63 - jeftin i QWERTY Izvor: MONDO


Nokia je napravila pravi preporod svojom E-serijom mobilnih telefona, među kojima se izdvaja model E71, koji je svojim dizajnom jednostavno postavio nove granice.

Ipak, sav taj metal i i ono što se u telefonu nalazi puno koštaju, tako da je Nokia mudro odlučila da uzme ono najbolje iz E71 modela i prebaci ga na dosta jeftiniji uređaj. Rezultat je Nokia E63 "pametni telefon", koji ne košta mnogo, a odlikuje se sjajnim izgledom i dobrim tehničkim karakteristikama.

Na samom početku treba izdvojiti osnovne razlike u odnosu na E71 model. Nokia E63 ne posjeduje GPS i HSDPA, a uklonjena je i kamera sa autofokusom. Doduše prisutna je bazična 3G podrška, a tu je i standardna kamera od 2 megapiksela pa sve ne izgleda tako loše kako se možda u prvi mah čini.

I zaista je tako. Model E63 posjeduje odličan kvalitet izrade. Gotovo da nema fizičkog detalja na telefonu koji odaje da se radi o jeftinom uređaju.

QVGA displej na ovom telefonu je veoma lijep, veličine je 2,4 inča, pruža živopisne boje i posjeduje automatsku kontrolu osvjetljenja. QWERTY tastatura lijepo leži pod prstima, ugodna je za rad, a isto je i sa lepo dizajniranim d-pad tasterom.

Od dodataka i aplikacija treba izdvojiti prisustvo quad-band GSM/EDGE i UMTS 3G podrške, Wi-Fi podrške, Bluetootha i micro-USB konektora.

Aplikacija sa kontaktima je kompletna i laka za korišćenje, a isti slučaj je i sa slanjem poruka. Prisutan je i veliki broj multimedijalnih opcija . Kamera pravi solidne fotografije, dok je muzički plejer dovoljan za slušanje omiljene muzike opušteno. Možete koristiti i standardne slušalice zahvaljujući audio portu od 3,5 milimetara.

Operativni sistem koji telefon koristi je Symbian 60, sa kojim je rad vrlo komforan. U telefonu je preinstalirana i usluga Nokia Maps, ali bez ugrađenog GPS modula.

Dimenzije ovog uređaja iznose 114 x 59 x 13.5 milimetara, a težak je svega 128 grama, Trajanje baterije procjenjuje se na 20 dana u standby modu, odnosno 11 časova razgovora.

Na kraju, treba istaći da je Nokia E63 pravo malo čudo ako se uzme u obzir cijena od svega 199 evra.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS