• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Tri miliona korisnika ".eu" domena

Tromilioniti domen pod nazivom ".eu", što je evropska verzija adrese ".com", registrovao je u nedjelju jedan neimenovani nemački građanin.

 Tri miliona korisnika ".eu" domena Izvor: MONDO

Internet domen ".eu" je, dvije i po godine nakon otvaranja, registrovao i tromilionitog korisnika i na taj način dospeo među 10 najkorišćenijih domena u svijetu, istakla je evropski komesar za informaciono društvo i medije Vivijan Reding na konferenciji za štampu pod nazivom "Domen .eu otvoren za sve građane".

Tromilioniti domen pod nazivom ".eu", što je evropska verzija adrese ".com", registrovao je u nedjelju jedan neimenovani njemački građanin.

To je četvrti najpopularniji domen među evropskim zemljama i deveti na svijetu, saopštila je Redingova.

Ona je istakla da je domen ".eu" nesumnjivo dobro prihvaćen, jer sve veći broj korisnika Interneta koristi priliku da na taj način na Mreži pokaže svoj evropski karakter.

Redingova je rekla i da je posebno zadovoljna sve većim brojem malih i srednjih kompanija koje su ga prihvatile kao dio svog identiteta i da očekuje da se taj trend nastavi.

U Evropi je oznaka ".eu" još iza njemačke oznake ".de" i britanske ".uk", ali je u tijesnoj trci za treće mjesto sa holandskim domenom ".nl".

Po broju registrovanih domena ".eu", na prvom mjestu se nalazi Njemačka, ali ukoliko se uzme u obzir broj registrovanih domena u odnosu na broj stanovnika, taj evropski domen je najpopularniji na Kipru, u Luksemburgu i u Holandiji.

(Tanjug)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS