• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Lansiran Gmail u "offline" modu

Ukoliko izuzmemo beta status koji traje više od četiri godine, Gmail za slanje elektronske pošte je prilično dobar. Sada je postao još bolji.

 Lansiran Gmail u "offline" modu Izvor: MONDO

Google je uveo novu uslugu u svoj Gmail servis - manipulaciju elektronskim mejlovima u "offline" modu, koja dokazuje da ovaj servis može da se takmiči i sa velikim igračima poput Microsoft Outlook-a ili Thunderbird-a.

Ovo praktično znači da korisnici sada mogu da manipulišu svojim nalozima u brauzerima, pregledaju i kreiraju mejlove dok nisu konektovani na Internet. Sve do tada izvršene akcije, kao i svi procesi "na čekanju" izvršavaju se onog trenutka kada se računar poveže na globalnu mrežu.

U suštini Google ja sada Gmail napravio kao onlajn veb servis i oflajn desktop e-mail klijent u jednoj aplikaciji. Ovo će dobro doći onima koji još uvijek koriste Internet konekciju koja je spora ili nepouzdana (često diskonektovanje).

Da biste omogućili rad u Gmail "offline" modu potrebno je da čekirate opciju Google Labs, odete u opciju "settings", izaberete "Enable" pored stavke "Offline Gmail" i sačuvate izmjene.

Google polako uvodi novu uslugu u svim zemljama, tako da ona možda neće raditi baš odmah, ali je ovo odlična lekcija konkurenciji i doneće još pluseva ionako dobtom Google Gmail-u.

(Bratislav Jovanović, MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS