• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SanDisk microSD kartica za mobilne

Početkom godine kompanija SanDisk najavila je Mobile Ultra microSD memorijsku karticu kapaciteta 16 gigabajta, namijenjenu mobilnim telefonima.

 SanDisk microSD kartica za mobilne Izvor: MONDO

Pomenuta kartica se pojavila u prodaji i to u microSDHC i Sony M2 formatima. SanDisk-ove Ultra kartice dizajnirane su da pruže transfer podataka pri većim brzinama od kartica drugih proizvođača, pa se koriste i u digitalnim kamerama i fotoaparatima.

Memorijska kartica sa konkretnom klase je četiri, što znači da može da obavlja upis podataka brzinom od 4 megabajta u sekundi. U realnom testu ova kartica je daleko nadmašila fabričke brzine prenosa, jer je fajl od jednog gigabajta uspjela da prebaci za svega minut i deset sekundi, brzinom od 14.4 MB/s.

Ultra ili ne, ovde se zaista radi o impresivnim brzinama prenosa podataka.

Naravno, brzina koja se dobije pri upisu ili čitanju podataka zavisi dosta i od uređaju na kome se to radi, operativnog sistema ili aplikacije koja pristupa podacima, ali Mobile Ultra kartice su više nego dorasle zadacima koji se pred njih stave.

Pored velikih brzina kojima se ove kartice odlikuju, treba pomenuti i njihovu veličinu. Šesnaest gigabajta je zaista mnogo, toliko da ćete na ovom prostoru moći da uskladištite oko 4.000 pjesama, odnosno 54.000 fotografija od dva megapiksela.

To istovremeno znači i preko četiri i po sata video materijala u HD formatu, što je zaista više nego dovoljno. Ono što je takođe važno istaći jeste da SanDisk garantuje da će ove memorijske kartice trajati minimum 10 godina prije nego što vam bude trebala nova za vaše podatke.

Cijena kompleta, koji uključuje Mobile Ultra microSD karticu i USB 2.0 čitač, iznosi 120 američkih dolara, a M2 verzija (koja je potrebna za većinu Sony i Sony Ereicsson uređaja) košta još dodatnih 20 dolara.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS