• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Google koristi 75 odsto korisnika interneta

Broj korisnika interneta u svijetu u 2008. je premašio je milijardu, a više od 75 odsto njih koristi usluge internet kompanije Google.

 Google koristi 75 odsto korisnika interneta Izvor: MONDO

Prema podacima firme Comscore, sajtove Google-a lani je posjetilo 772 miliona korisnika, što je 32 odsto više nego 2007. godine. U podatke nisu uračunati internet kafei i pristup sa mobilnih telefona.

Broj posjetilaca internet stranica Yahoo-a uvećan je za 16 odsto na 562,6 miliona, a Microsoft-a za 20 odsto na 647 miliona posjetilaca.

Kako je prenio Rojters, analitičari smatraju da je Google zabilježio najveći rast zahvaljujući tome što vrtoglavom brzinom dodaje nove mogućnosti u elektronskoj pošti.

Ovog mjeseca, Google je uveo mogućnost da se elektronska pošta snima na kompjuter, tako da korisnici mogu da je čitaju i kada nisu priključeni na internet.

Ta mogućnost je obznanjena saopštenjem koje je Google izdao, za razliku od većine drugih novina koje nisu na taj način obznanjivane, a koje korisnici mogu pronaći u Google-ovoj internet pošti Gmail, u odjeljku "labs" koji se nalazi u "podešavanjima".

Odjeljak za nove funkcije elektronske pošte "labs" uveden je u junu i od tada su uvedene 34 novine, poput slanja poruka na mobilne telefone sa interneta i opcije koja treba da spriječi slanje nepromišljenih poruka tako što korisnicima zadaje lake matematičke zadatke koje moraju da urade prije nego što pošalju poruke u "sitnim" satima.

(Beta)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS