• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zaronite u Google okean

Google Earth 5.0 je za kratko vrijeme postao veoma popularan servis, a naročito je privlačna najnovija opcija - Google Ocean.

 Zaronite u Google okean Izvor: MONDO


Ovaj servis vam omogućava da 'zaronite' u okeane i da pregledate najrazličitije informacija koje su prikupili svjetski naučnici, a tiču se i promjena na glečerima, pregleda morskih dubina, topografskih istraživanja, podataka o morskog dnu...

Video materijal i sve fotografije obezbjedio je National Georaphic, a mape su rađene i na osnovu podataka koje su skupljale pomorsko-istraživačke organizacije, ali i američka mornarica.

Google Earth verzije 5.0 omogućava i uvid u površinu Marsa, preko posebnih mapa koje sliku prikazuju u većoj rezoluciji nego što to čini Google Mars. Mape se sastoje od trodimenzionalnih slika i prikaza površine Marsa, ali i fotografija koje su napravile sonde koje su svojevremeno lansirane na ovu "ledenu" planetu.

Novi Google Earth dobio je i Historical Imagery opciju koja omogućuje korisniku svojevrsno putovanje u prošlost i pregled faza razvoja pojedinih mjesta na Zemlji.

Sve u svemu, Google Earth 5.0 pruža odličnu zabavu.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS