• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Real Football Manager 2009 - najbolja menadžerska igrica

Real Football Manager 2009 je trenutno najbolja fudbalska menadžerska simulacija koja se može naći na mobilnim telefonima.

 Real Football Manager 2009 - najbolja menadžerska igrica Izvor: MONDO

Naziv:Real Football Manager Edition 2009
Izdavač: Gameloft
Format: Mobile
Žanr: Sportska simulacija
Broj igrača: 1

Nije čest slučaj da se poklopi kvalitet koji jedna fudbalska franšiza donosi na polju simulacije menadžerskog dela posla, sa onim dijelom gdje je potrebno odraditi tehničke detalje koji neku igru odlikuju (poput kontrole igrača, dodavanja, mehanike, izvođenja...).

Kompanija Gameloft u tome je izgleda uspjela u potpunosti, jer Real Football Manager 2009 u potpunosti može da stane rame uz rame sa, nešto ranije objavljenom, igrom 2009 Real Football.

Trik uspjeha ove igre jeste mogućnost da na neopterećujući i inventivan način sve bitne informacije i opcije smesti na veoma mali ekran, što na kraju dovodi do krajnjeg cilja - završetka mečeva (čija je priprema trajala dugo) u stilu.

Taj stil se odražava u tome što ste zapravo u mogućnosti da konkretno vidite taktiku koju ste do tada spremali kako se sprovodi na djelu/terenu u mečevima. Ne postoji mnogo igara koji pružaju ovakvu opciju.

Postoji nekoliko pogleda na trenutnu situaciju na terenu, koje možete mijenjati u zavisnosti od rezultata i preglednosti. tu je izometrijski pogled, pogled iz ptičje perspektive, a postoji i tradicionalni pregled ulistama.

Najinovativniji deo svakako predstavlja mogućnost da mijenjate strategiju tima tokom trajanja meča bez ikakvog ulaženja u menije i podmenije. Dovoljno je samo pritiskom na "pad" promijeniti taktiku (iz ofanzivne u defanzivnu npr.), a tu je moguće promeniti i brzinu prikaza situacije na terenu.

Ako ste ikada igrali neku menadžersku situaciju vrlo lako ćete se snaći sa gomilom opcija koje su zaista lake za pristup i ovde se Gameloftu svakako mora odati jedno veliko priznanje za sjajno obavljen posao.

Takođe, jednostavnost kontrola je nešto što se savršeno uklapa u cijeli proizvod i čini Real Football Manager 2009 potpuno kompletnom simulacijom, poput onih koje se rade za PC uređaje. Kupovina novih igrača, prodaja starih, rukovođenje drugim aspektima kluba - ništa nije izostavljeno.

Vjerovatno se neće desiti da simulacije za mobilne telefone nadmaše one namenjene kompjuterima, ali je Real Football Manager 2009 simulacija koja je najbliža tome po svom kvalitetu, inovativnosti, jednostavnosti korišćenja i količini zabave koju nudi.

Ovu sjajnu igru, namijenjenu mobilnim telefonima, možete preuzeti OVDJE.

(Bratislav Jovanović, MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS