• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Igrica - Wolfenstein RPG

Prošlo je dosta vremena od kada je igra Wolfenstein ugledala svjetlost dana.

 Igrica - Wolfenstein RPG  Izvor: MONDO

Naziv: Wolfenstein RPG 
Izdavač: EA Mobile
Format: Mobilni
Žanr: Akcija, RPG, pucačina
Broj igrača: 1
Od davnih devedesetih godina prošlog vijeka, pa do danas, ova franšiza kompanije id Software za temu je imala borbu protiv nacista, pucanje, puzanje kroz mračne podrume i hodnike.

Da li će se moderno igrači sjetiti prvih koraka na džepnim uređajima, ostaje da se vidi, a koliko Wolfenstein može da učini u moru izuzetno dobrih RPG naslova, koji su se pojavili poslednjih godina možete da vidite u ovom opisu.

Jednom kada se budete našli u ultra-mačo čizmama B.J. Blazkovica (početni inicijali nemaju dodirnih tačaka sa imenom i prezimenom autora ovog teksta), koji je svojevrsni naci-istrebljivač ekstremista - osvojiće vas 3D koridori zamka Wolfenstein.

Nacisti, koji su ovde predstavljeni u vidu formacije Axis, vrše razne eksperimente nad vašim saborcima i lokalnim stanovništvom, a na vama je da stanete na put njihovom zlu, kao i da pobjegnete iz ovog zamka-lavirinta.

Za jednu pucačinu, ovde je primjenjen prilično neobičan sistem kontrola i borbe, pa ćete tako svoje protivnike moći da šutirate, udarate pesnicama, odbijate udarce, moćićete da trčite, i naravno da pucate do mile volje.

Uz malu dozu unaprijed isplanirane strategije, lako ćete izaći na kraj sa gomilom razuzdanih i krvoločnih Axisa.

Možete koristiti i klasične FPS metode, ali je kombinacija dva pristupa odlična stvar, razvojni tim je odlično uklopio sve elemente tako da će vam prelaženje nivoa biti sigurno zabavno.

Ostali elementi igre čine da Wolfenstein izgleda onako kako ga pamte i prvi fanovi - sa superiorni retro elementima, nešto poboljšanim vizuelnim elementima i sprajtovanim likovima.

Sam zamak je pun neprijatelja, ali i likova sa kojima možete pričati, tako da se ne svodi ipak sve na pucačinu. Priča će se polako odmotavati dok rešavate misije i učite o različitim eksperimentima koje Axis vrši nad ljudima, ali koji mogu da pomognu i vašem liku u prelaženju igre (razni napici koji poboljšavaju zdravlje, brzinu, agilnost i drugo).

Ljubitelje franšize obradovaće i prisustvo sjajnog crnog humora, koji karakteriše sve Wolfenstein igre bez obzira o kojoj platformi se radi. Tu je i nekoliko zanimljivih mini-igara (poput "Kick the Chicken") kojima se razbija monotonija klaustrofobičnih hodnika kojima se krećete.

Wolfenstein RPG donosi dobar period zabave, sigurno zadržava stare fanove verne serijalu, ali i privlači nove koji će u ovoj igri naći novog FPS/RPG favorita.

Ovu sjajnu igru, namijenjenu mobilnim telefonima, možete preuzeti sa WAP portala MONDO.

(Bratislav Jovanović, MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS