• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Far Cry 2 - opasno dobra igrica

Far Cry 2 je odlična igra, sa grafikom koju nije pregazilo vrijeme, sjajnom pričom i odličnim propratnim elementima.

 Far Cry 2 - opasno dobra igrica Izvor: MONDO

Naziv: Far Cry 2
Izdavač: Gameloft
Format: Mobilni
Žanr: Akcija/pucačina
Broj igrača: 1

Ne postoji mnogo igrica koje zahtjevaju od igrača da preispitaju svoje aktivnosti dok ih igraju, a i kada ubace takvu opciju njena implementacija nije uspješna.

Kompanija Gameloft je sa igrom Far Cry 2 učinila igračko iskustvo potpuno drugačijim, a pristup rješavanju misija prilično suptilan.

Igra vas stavlja u ulogu plaćenika, koji se našao usred civilnog rata u Centralnoj Africi. Tokom mnogobrojnih misija bićete u prilici da rješavate zadatke za obe zaraćene strane, donosite različite moralne odluke, ali i budete dobro plaćeni za svoj glavni cilj - da se što više približite Jackalu (glavnom negativcu u igri).

Samo preživljavanje kako biste stigli do Jackala (Šakal) je dovoljno teško. U zavisnosti od toga koju stranu u tom trenutku podržavate, dobijaćete zadatke koji će uglavnom oslabiti suprotnu stranu ili u kojima vam je cilj da oslobodite zarobljenike iz protivničkog logora.

Misije ćete nekada rješavati sami, a nekada i sa različitim partnerima. Ovakve misije dolaze u dva oblika - klasična "makljaža" svega što vam se nađe na putu u 2D skrolovanom okruženju, ili šunjanje, prikradanje i eliminisanje protivnika s leđa (ukoliko vam se takav pristup više sviđa).

Većinu protivnika ćete "upucati" u ličnom kontaktu (što se lako vrši pritiskom na taster "5"), dok će vam za druge najbolje rješenje biti bacanje Molotovljevog koktela.

Neke misije od vas će zahtjevati i da se stavite u ulogu svojevrsnog "hitmena", kada morate snajperom da "skinete" nekog stražara sa daljine. Tu vam se otvara i mogućnost nišanjenja.

Povremeno ćete biti u prilici da vozite motor kroz afričke pustinje, pa se tako sveukupni doživljaj igre penje na daleko viši nivo nego da je u pitanju obična pucačina. Ovde ste ipak u mogućnosti da se zabavite, a to je ono što Far Cry izdvaja od konkurencije.

Tu je i svojevrsna poruka ove igre: rat ubija, ali takođe mnogima donosi i koristi (poput ratnih profitera sa kojima se obračunavate ovde). S te strane, Far Cry 2 je svojevrsna moralna igra, koja će provocirati vaš um i terati vas da se zamislite oko nekih stvari (ništa preterano opterećujuće, ali dovoljno da stvorite svoj sud).

Ovo je odlična igra, sa grafikom koju nije pregazilo vrijeme, sjajnom pričom i odličnim propratnim elementima. Ako ste igrali ovo ugru na nekoj drugoj platformi (bila je jedna od najbolje prihvaćenih igara ikada), takvu ocjenu možemo dati i za njenu mobilnu verziju.

Ovu sjajnu igru, namijenjenu mobilnim telefonima, možete preuzeti OVDJE.

(Bratislav Jovanović, MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS