• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

World of Warcraft kao kokain?

Najpopularnija igra na svijetu izaziva istu zavisnost koju stvara i kokain, upozoravaju švedski stručnjaci.

 World of Warcraft kao kokain? Izvor: MONDO

Studija, koja će uskoro biti objavljena od strane "Švedske organizacije mladih", obrađuje škakljivu temu o tome koliku ulogu zavisnost od igranja World of Warcraft (WOW) ima u životima mladih.

Prema toj studiji WOW izaziva istu zavisnist koju stvara i kokain, uz isticanje da je svako istraživanje i liječenje pacijenata, sa kojima su se istraživači suočili, uključivalo upravo World of Warcraft igru.

U istraživanju se navodi i primer dječaka iz Švedske koji je završio u bolnici nakon čak 20 sati provedenih pred kompjuterom u WOW svijetu!

Iako se veliki broj poziva ovoj organizaciji, koja se bavi zaštitom zdravlja mladih, odnosi na video igre, odnosno zavisnost od njih, vjeruje se da popularnost WOW-a neće opasti nakon objavljivanja pomenute studije.

Zato je ono što bi zaista trebalo promijeniti zapravo svijest roditelja. Nemogućnost (ili čak izostanak želje) da sa svojom djecom provode više vremena u različitim aktivnostima, glavni je krivac u ovom problemu.

Možda je upravo predstojeće proljeće i ljeto prilika da sa svojom djecom odete na neki lijep izlet, pecanje, partiju fudbala... Ukoliko umjesto toga dozvolite djetetu da svo slobodno vrijeme provede ispred kompjutera igrajući WOW, nemojte se poslije žaliti na Blizzard i ostale kompanije koje proizvode igre. Sami ste krivi.

(Bratislav Jovanović, MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS