• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Izašao novi internet explorer 8

Nova verzija internet brauzera "Internet explorer 8" od četvrtka u 15 časova može se besplatno preuzeti sa sajta kompanije Majkrosoft.

 Izašao novi internet explorer 8 Izvor: MONDO

Program je besplatan za korisnike legalnih Majkrosoftovih operativnih sistema, a može se koristiti na sistemu "Vista" i na prethodnom sistemu "Windows XP".

Internet eksplorer 8 će biti dio novog operativnog sistema Majkrosofta, "Windows 7".

Prema nedavnom istraživanju konsultantske firme Janco Associates, "internet explorer" ima 72,2 odsto udjela na tržištu, dok Mozilin "Firefox" ima 17,2 odsto, Guglov "Chrome" 2,8 odsto, a "Safari" kompanije Epl manje od jedan odsto.

Gugl, Mozila i norveška Opera su protestovali zbog dominacije Majkrosofta na tržištu, a evropske vlasti su optužile Majkrosoft za zloupotrebu dominantnog položaja jer ugrađuje "internet explorer" u "Windows" koji se koristi na 95 odsto računara u svijetu.

Majkosoft je najavio da će korisnici novog "Windows 7" moći da isključe neke programe, poput "internet explorera", što bi trebalo da podstakne korisčćenje drugih programa.

Korisnici "internet eksplorera 8" moći će da na internet sajtove koje su već posjećivali odu tako što u polje za adresu ukucaju samo ključnu riječ.

Nova verzija "explorera" omogućiće korisnicima da lakše čuvaju i brišu istoriju pretrage interneta.

Novi Majkrosoftov brauzer sadrži i takozvane "ubrzivače" koji omogućavaju korisnicima da obilježe tekst na internet stranici i odaberu neku od radnji koje žele da pokrenu, poput pretrage, prevoda ili prikazivanja lokacije na mapi.

(Beta)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS